Ziarul electronic al arădenilor

Aradul, județul în care se vând cele mai multe terenuri agricole

Aradul s-a aflat, în luna iulie, pe primul loc la nivel național într-un clasament al județelor în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole.

Conform datelor prezentate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), numărul de tranzacţii imobiliare înregistrate în luna iulie în România a fost de 44.430, cu 17% mai mic decât în aceeaşi lună a anului trecut. În iulie 2017, numărul tranzacţiilor a fost de 53.498.

„Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, în cea de-a şaptea lună a acestui an este cu 9.068 mai mic faţă de luna iulie 2017”, se arată în datele prezentate de ANCPI.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna iulie 2018, în Bucureşti – 6.815, Ilfov – 3.285 şi Timiş – 2.712. Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Gorj – 284, Caraş-Severin – 192 şi Olt – 102.

Judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a şaptea lună din 2018 sunt Arad – 691, Timiş – 647, şi Dolj – 524.

Potrivit agenților imobiliari, în județul Arad se caută în special suprafeţe care pot fi compactate, pentru a fi lucrate cu resurse mai mici. Sunt căutaţi proprietarii din anumite zone şi se cumpără de la toţi, pentru că încă sunt mulţi proprietari cu terenuri mici, de jumătate de hectar sau unu – două hectare.

Se vând cel mai bine terenurile plasate lângă şosele, uşor accesibile şi situate la câmpie, spun agenții imobiliari.

Preţurile cele mai mici sunt în zone deluroase, unde un hectar costă de la 2.000 de euro până la 5.000 de euro. În medie, un hectar de teren agricol costă 7.000 de euro în judeţul Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.