Ziarul electronic al arădenilor

„Aradul în România Mare”. Expoziție și lansare de carte, la Palatul Cultural

Miercuri, 26 iunie, de la ora 18.00, în foaierul Palatului Cultural, va fi vernisată expoziția „Aradul în România Mare”, concept istoric care a intrat în uz, după Tratatul de Pace de la Paris (1920), ca o realitate obiectivă a dimensiunii țării în comparație cu cea anterioară.

În această perioadă (1920 – 1940), cunoscută și sub numele „Interbelică”, Aradul, încadrat definitiv în hotarele statului român unitar a cunoscut, ca dealtfel întreaga țară, o dezvoltare remarcabilă.

Argumentele vor fi prezentate de dr. Constantin Inel, directorul Complexului Muzeal din Arad, și prof. Horia Truță, Galeriile Turnul de Apă.

Tot cu acest prilej, prin expunerea dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, se va lansa volumul monografic „Jandarmeria rurală arădeană (1940 – 1949)”, purtând semnătura istoricului Emil Arbonie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.