Ziarul electronic al arădenilor

Aradul, în atenția investitorilor din Taiwan, China și India

arad1Mai multe companii străine și-au manifestat intenția de a investi în municipiul Arad, iar administrația locală pregătește un pachet cu facilități pentru investitori, acesta urmând să fie gata în următoarele două luni.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, marți seara, în timpul unei emisiuni TV, că orașul este atractiv pentru companii, atât străine, cât și din țară.

„Până acum, la Arad și-au mutat producția multe companii. Am avut chiar astăzi (marți – n.r.) o discuție cu o mare companie. În data de 3 martie, la Arad, va fi prezentă o delegație de oameni de afaceri din Taiwan, China și India, care reprezintă un mare număr de firme și care au solicitat să vină să discutăm. Aradul a fost deja pus pe harta orașelor cu performanțe economice și credibilitate“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că municipalitatea va oferi investorilor o serie de facilități.

„Sper ca în următoarele două luni să emitem un pachet cu oferta noastră pentru noul val de investiții. Acest pachet va înseamna un sprijin total pentru cei care vor investi la Arad, fie că vor fi români, fie că vor fi străini. Astfel, companiile care vor investi aici vor avea un pachet de sprijin. Lucrăm la acest pachet, l-am prezentat unor companii și, astfel, putem spune că vom declanșa a doua mare procedură de deschidere economică a Aradului. O procedură care trebuie să țină cont și de faptul că în Arad există forță de muncă limitată“, a mai spus Falcă, acesta menționând că rata somajului în municipiu este redusă.

„Aradul nu este nici Botoșani, nici Vaslui, nici Călărași, este un oraș cu un șomaj sub 2 la sută, ceea ce înseamnă că trebuie să atragem foarte multă forță de muncă din județ, din afara județului, și asta e o problemă a companiilor, în momentul în care noi o să le dăm facilități“, a spus primarul Aradului.

Falcă a afirmat că numărul mare de companii va crea o concureță și va duce la o creștere a salariilor.

„Cred că locul de muncă contează foarte mult, pentru că e foarte greu să trăiești fără un loc de muncă. Din acest punct de vedere, cred că, cu cât vor veni mai multe firme, o să trebuiască să crească și salariul. În momentul când va fi presiune și firmele nu o să mai aibă forță de muncă, există un singur lucru: să le dai oamenilor salariul mai mare. Așa vrem noi să aducem bunăstarea în oraș, prin locuri de muncă cât mai bine plătite și prin infrastructură“, a mai spus Gheorghe Falcă.

Primarul a menționat că intenția administrației locale este de se se dezvolta economic spre Timișoara, „pentru a pune în practică planul realizat de Banca Mondială, Polul de dezvoltare Arad-Timișoara“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.