Ziarul electronic al arădenilor

Aradul, fără căldură. Sistarea furnizării gazelor naturale către CET, amânată

Societatea C-Gaz Energie a amânat sistarea furnizării gazelor naturale către CET Arad, astfel că livrarea agentului termic pentru populația municipiului nu va fi întreruptă începând de duminică, așa cum a fost anunțat în cursul zilei de vineri.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Arad a informat că a fost notificată de furnizorul C-Gaz Energie, în cursul după-amiezii de vineri, cu privire la amânarea sistării furnizării de gaze naturale la CET Arad SA, pentru data de 13 februarie, ora 15.30.

„Sistarea furnizării gazelor naturale către CET Arad ar putea să nici nu mai fie adusă în discuţie, în condiţiile în care, tot marţi, 13 februarie, însă începând cu ora 10.00, la Ministerul Energiei va avea loc o întâlnire de lucru între reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad, SC CET Arad  şi SNGN ROMGAZ SA. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost cel care a solicitat încă de acum două zile această  întâlnire, în scopul soluţionării blocajului intervenit în activitatea SC CET Arad SA, atât în furnizarea energiei termice către populaţia municipiului Arad, cât şi furnizarea energiei electrice în Sistemul Electroenergetic Naţional“, se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, blocajul intervenit în activitatea SC CET Arad SA a apărut ca urmare a solicitării plăţii în avans a facturilor de gaze naturale.

„Producătorul de energie termică şi energie electrică din Arad se află în imposibilitatea onorării plăţilor în avans, deoarece energia termică livrată populaţiei este încasată de producător după două luni de la furnizare, iar contravaloarea energiei electrice comercializate zilnic pe piaţa PZU şi contravaloarea bonusului de cogenerare nu acoperă în totalitate contravaloarea facturii de gaze naturale solicitată a fi plătită în avans“, se mai menționează în comunicatul de presă.

În cursul zilei de vineri, cei de la CET Arad au informat că furnizarea agentului termic către populația municipiului Arad ar putea fi sistată începând de duminică, 11 februarie, dacă nu va fi achitată suma de 8,5 milioane lei, către furnizorul de gaz.

CITITI SI:

Arădenii riscă să rămână fără căldură. VEZI motivul

Aradul, fără căldură. Falcă acuză: „Șantaj și lipsă de interes“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.