Ziarul electronic al arădenilor

Aradul, fără apă caldă. Falcă și Căprar cer demisii

cetCompania de Apă Arad SA a anunțat că va sista alimentarea cu apă potabilă a punctelor termice ale CET Hidrocarburi SA, pentru neplata facturilor restante, iar reprezentanții Centralei spun că fac eforturi pentru a plăti datoriile, astfel încât să nu fie oprită furnizarea apei calde către populație.

Într-un comunicat de presă, SC Compania de Apă Arad SA a anunţat, vineri, că „începând cu data de 7 decembrie 2015 va fi sistată alimentarea cu apă potabilă a punctelor termice ale S.C. CET Hidrocarburi S.A Arad ca urmare a neachitarii restanţelor de plată“.

„Conform Hotărârii Consiliului de Administraţie a S.C Compania de Apă Arad SA, nr. 124/ 30.10.2015, a fost aprobată eşalonarea debitului înregistrat de S.C CET Hidrocarburi S.A Arad, în sumă de 2.127.828,25 lei, în patru rate lunare. La plata ratelor lunare S.C. CET Hidrocarburi S.A Arad va achita şi contravaloarea facturilor curente şi valoarea penalităţilor calculate pentru suma rămasă de achitat. În cazul neachitarii oricărei rate eşalonate şi a facturii curente împreună cu penalităţile calculate, se va proceda la sistarea serviciului de apă şi canalizare fără o notificare prealabilă“, se arată în comunicatul de presă.

Purtătorul de cuvânt al CET Hidrocarburi, Mariana Plaveti, a declarat că sistarea alimentării punctelor termice echivalează cu oprirea apei calde pentru populație, fără a fi afectată furnizarea căldurii în locuințe.

Plaveti a precizat că, în cursul zilei de vineri, s-a plătit către Compania de Apă rata pentru luna noiembrie, însă nu și factura curentă, care a fost achitată doar parțial.

„CET Hidrocarburi depune toate eforturile pentru a achita datoria față de Compania de Apă. Restanța este parte din factura lunii noiembrie, restanță din care am mai achitat chiar în această dimineață aproximativ 200.000 lei. Asigurăm populația că CET Hidrocarburi va depune toate eforturile, în măsura în care încasăm plățile, pentru a achita până la finele lunii decembrie datoria prevăzută în angajamentul de plată față de Compania de Apă. Încercăm să mai facem o plată, pentru a nu se ajunge la oprirea apei”, a adăugat Mariana Plaveti.

Falcă cere demisia conducerii Companiei de Apă

În urma anunțului făcut de Compania de Apă Arad, primarul municipiului, Gheorghe Falcă, solicită demisia directorului Companiei.

„Compania de Apă confirmă că acționează ca un stat în stat. Cerem din nou demisia directorului Gheorghe Bănățean, o cerem deja un an de zile. Așteptăm de asemenea să transmită municipalității lista cu salariile din Companie, să aflăm și noi și toți arădenii de ce plătim prețul pe care îl plătim pentru serviciile Companiei de Apă, a declarat Gheorghe Falcă.

Dorel Căprar cere demisia primarului Falcă

Conducerea PSD Arad a cerut, vineri, ca primarul Aradului, Gheorghe Falcă, să îşi dea demisia dacă CET nu va mai furniza căldură şi apă caldă arădenilor.

Prin intermediul unui comunicat de presă, PSD Arad acuză „incompetenţa şi reaua credinţă a primarului Falcă în privinţa CET“.

„Primarul Falcă este principalul vinovat pentru situaţia creată la CET. De mai bine de un an, am atras atenţia asupra acumulării datoriilor care pot conduce la blocarea activităţii şi implicit la sistarea căldurii şi apei calde către arădeni. Dacă arădenii vor rămâne măcar o zi fără căldură şi apă caldă, cerem demisia primarului Falcă! Guvernul Ponta a pus la dispoziţia administraţiilor locale împrumuturi din trezorerie pentru funcţionarea CET-urilor pe timp de iarnă. Dacă nici în această situaţie administraţia Falcă nu face nimic, ori avem de-a face cu o neglijenţă inacceptabilă, ori avem de-a face cu rea voinţă. În ambele cazuri, se impune demisia! Reamintim arădenilor că Gheorghe Falcă este cel care dispune dictatorial modul în care votează CLM, el conduce partidul care a parazitat consiliile de administraţie şi AGA de la CET-uri cu politruci incompetenţi“, a declarat Dorel Căprar, președintele PSD Arad.

Liderul social-democrat a mai spus că, din 2011, a atras atenţia „asupra lipsei de investiţii de la CET, asupra problemei uriaşe a pierderilor pe reţea“.

De mai bine de un an, am cerut explicaţii pentru acumularea datoriilor. Guvernul Ponta a acordat anul trecut un ajutor de aproape 8 milioane de lei pentru funcţionarea CET, dar banii au fost aruncaţi într-o gaură neagră, fără eficienţă. În tot acest timp, Gheorghe Falcă nu a făcut decât să acuze în mod nejustificat Guvernul, în loc să găsească soluţii pentru CET-uri. Acum nu mai are nici măcar această scuză, are un Guvern pe placul său. Îi solicităm să ia urgent măsuri pentru ca CET-urile să funcţioneze normal, să nu rămână fără apă şi fără gaz, în caz contrar să îşi dea demisia şi să lase locul unui primar care doreşte să se ocupe de problemele arădenilor”, a mai spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.