Ziarul electronic al arădenilor

Aradul după furtună. Autoritățile cer din nou bani de la Guvern

Autoritățile județene au solicitat, din nou, bani de la Guvern, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în judeţul Arad, în data de 17 septembrie.

În acest sens, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, împreună cu Florentina Horgea, prefectul judeţului, au solicitat o nouă sumă din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2017 pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în judeţul Arad în data de 17.09.2017.

Documentaţia de fundamentare a fost transmisă Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cursul dimineții de vineri.

Conform conducerii CJ Arad, valoarea totală estimată a lucrărilor destinate refacerii pagubelor la UAT-uri, instituţii pentru obiective social-economice, administrative şi culturale, care nu au fost cuprinse în prima tranşă, este de 1.265.000 lei.

„Aşa cum am promis, am solicitat Guvernului o nouă tranşă de bani pentru a remedia distrugerile provocate de intemperii şi pentru a compensa pagubele materiale. Am înaintat documentele constatatoare pentru alte unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii. Sper ca această solicitare să se materializeze cât se poate de repede, pentru ca aceste sume să ajungă urgent în teritoriu şi să se efectueze reparaţiile la obioectivele afectate. Este vorba de şcoli, grădiniţe, dispensare, biserici, blocuri de locuinţe, sedii de instituţii, obiective importante pentru fiecare comunitate.

De asemenea, aşteptăm de la Guvern întreaga sumă solicitată în prima tranşă din care Aradului i s-au alocat cu un milion de lei mai puţin decât era necesar! Alocarea acestor sume de către Guvernul României trebuie să fie un act de normalitate, de solidaritate, de respect pentru cetăţenii judeţului nostru”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Reamintim că în ziua de 17 septembrie au căzut precipitaţii sub formă de averse, însoţite de intensificări ale vântului, descărcări electrice şi căderi de grindină.

Aceste efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, în special a rafalelor de vânt, au dus la distrugerea şi avarierea mai multor obiective socio-economice de pe raza judeţului Arad.

În data de 21 septembrie, Guvernul României a alocat județului Arad o primă tranşă, în valoare de 4.946.000 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de furtuni. Consiliul Judeţean a solicitat 5,9 milioane lei.

CITITI SI: Bani de la Guvern pentru arădenii afectați de furtună

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.