Ziarul electronic al arădenilor

„Aradul curat“. Premii pentru îngrijirea spațiilor verzi

aradul curat 1Cea de-a V-a ediţie a concursului „Aradul curat” se va desfăşura, anul acesta, în perioada 16 iunie – 16 iulie, iar asociaţiile de proprietari vor fi premiate pentru îngrijirea spaţiilor verzi.

Perioada de înscriere a asociaţiilor de proprietari la concurs este 1 iunie – 15 iunie.

În acest an, comisia de evaluare-jurizare va fi formată din administrator public, în calitate de preşedinte, doi reprezentanţi ai serviciului de specialitate, doi reprezentanţi ai Direcţiei Tehnice din Primărie, şi doi consilieri municipali, în calitate de membri.

„Organizarea celei de a V- a ediţii a concursului «Aradul curat», care sprijină asociaţiile de proprietari din condominiile de pe raza municipiului să se preocupe de integritatea şi de buna funcţionare a clădirii, reprezintă un aspect al implicării active şi constante a Primăriei în viaţa comunităţii. Prin proiectul propus se intenţionează susţinerea materială a condominiilor care se remarcă în mod deosebit prin aspectul îngrijit al clădirii şi spaţiilor verzi aferente, prin ordine şi curăţenie contribuind la transformarea Aradului într-un oraş mai curat”, se menționează în expunerea de motive a proiectului de hătorâre privind organizarea concursului.

La concurs se poate înscrie orice asociaţie de proprietari din municipiul Arad, iar cererile se vor depune la Serviciul Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei.

Comisia de evaluare-jurizare se va deplasa la condominiile înscrise în concurs, pentru a le evalua în ceea ce priveşte aspectul exterior al clădirii, precum şi în ceea ce priveşte aspectul spaţiilor verzi aferente clădirii.

Comisia va verifica, în principal starea gazonului, starea solului (dacă este semănat, cu ce este semănat), starea gardului viu, starea arborilor.

De asemenea, va fi punctat şi aspectul zonelor de parcare şi garaje, dar şi amenajarea şi curăţenia zonei de intrare în bloc.

Jurizarea va avea loc în perioada 16 iunie – 16 iulie.

Cu ocazia verificărilor în teren, comisia de jurizare va fotografia aspectele relevante şi pozitive, dar şi aspectele negative constatate la blocurile înscrise în concurs.

Regulamentul concursului prevede punctaje de evaluare pentru fiecare din aceste criterii, iar asociaţiile câştigătoare vor fi premiate cu material dendrofloricol, mobilier urban dar şi cu premii în bani pentru efectuarea în continuare de lucrări de înfrumuseţare.

Premierea celor mai buni gospodari va fi facută în cadru festiv, cu ocazia Zilelor Aradului.

Începând din 2011, în fiecare an au participat la concurs peste 150 de asociații de proprietari.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.