Ziarul electronic al arădenilor

Aradul în Cartea Recordurilor. Cel mai lung şir de capace

capaceMunicipiul Arad intră în Cartea Recordurilor Mondiale Guiness World Records, după ce, sâmbătă, în municipiu s-a realizat cel mai lung şir de capace înşiruite din lume, circa 200.000 de capace fiind înşiruite pe circa 2,3 km.

Evenimentul a avut loc pe stadionul Gloria din municipiul Arad şi a constat în înşiruirea a aproximativ 200.000 de capace de PET-uri, pe o lungime de circa 2,3 km, adică de cinci ori decât vechiul record. Cele 200.000 de dopuri au fost adunate în ultimele două luni de către copii din 17 şcoli din Arad.

„Acţiunea, care a fost organizată de Poliţia Locală Arad şi Centrul Judeţean de Voluntariat Arad, a constat în înşiruirea, în final, după numărătoare a 197.319 bucăţi de dopuri de PET-uri, care au fost înşiruite de-alungul a 2 km şi 290 metri.

Prin această acţiune am bătut vechiul record deţinut de o localitate din Belgia, din 2014, care este de doar 87.575 de bucăţi faţă de 197.319 ale noastre, iar distanţa dânşilor a fost de 442 metri, iar sâmbătă arădenii au reuşit să înşire pe 2.290,4 metri. (…)Vom trimite toate materialele către Guiness World Records, ca să ne omologheze recordul şi să primim mult visata şi mult dorita diplomă de recorduri mondiale. (…), a declarat pentru Mediafax directorul Poliţiei Locale Arad, Viorica Graur, care este iniţiatorul campaniei.

Pentru recordul de la Arad, dopurile au fost adunate în cadrul campaniei “Fii ecologic” derulată de către Poliţia Locală Arad, Centrul Judeţean de Voluntariat şi Centrul Municipal de Cultură. Dopurile au fost apoi găurite de către voluntari. Centrul Judeţean de Voluntariat Arad s-a înscris oficial în competiţia pentru a doborî recordul actual în 18 mai 2016, iar în 19 mai 2016 i s-a aprobat participarea de către Guinness World Records.

Circa 150 voluntari au întins dopurile pe fir de pescuit timp de 4 ore, iar apoi lanţul a fost înşirat pe stadionul Gloria din centrul municipiului Arad.

Vechiul record este format din 87.575 capace şi a fost creat de Gitok din Belgia, în Kalmthout, pe data de 4 aprilie 2014, lanţul având 442 metri (1.450 ft 1.54 in) lungime.

Pa baza imaginilor-probe de la acţiunea de doborâre a recordului, rezultatul de la Arad urmează să fie omologat în Cartea Recordurilor.

La final, şirul de dopuri va fi transformat în tablouri eco-art.

sursa: Mediafax

foto: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.