Ziarul electronic al arădenilor

Aradul, beneficiar a creșterii francului elvețian

iluminat-300x209Aprecierea francului elvețian în raport cu moneda națională permite extinderea iluminatului public ecologic în municipiul Arad, proiect realizat în cadrul Programului de Cooperare Româno-Elveţian.

Municipalitatea arădeană a primit, recent, vizita reprezentanţilor Fondului Româno-Elveţian, a secretarului pentru afaceri economice din Ambasada Elveţiei la Bucureşti, dar şi a secretarului de stat din Ministerului Finanţelor şi a reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării.

Aceştia au analizat stadiului programului şi au apreciat modul în care se derulează acesta, a spus, miercuri, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, care a mai anunțat că „în urma creşterii valorii francului elveţian în raport cu moneda naţională, municipalitatea va beneficia de un surplus în ceea ce priveşte finanţarea proiectului“.

„Astfel, vom putea să realizăm integral iluminatul ecologic al pistelor de biciclete care se amenajează pe Faleza Mureşului”, a precizat Gheorghe Falcă.

Primarul a menționat că, din finanţarea primită în cadrul programului se vor realiza 2.536 puncte luminoase în municipiul Arad, cu 442 mai multe decât au fost prevăzute iniţial în proiect.

Pentru proiectele finanţate prin Programul de cooperare româno-elveţian, municipalitatea va primi 423.000 lei.

Cu aceşti bani se vor realiza studiul de fezabilitate şi auditul financiar pentru reabilitarea a 13,27 km de rețele de distribuție și transport a energiei termice şi pentru extinderea sistemului de iluminat public cu energie din sisteme fotovoltaice.

Tot în cadrul acestui proiect va fi modernizat punctul termic din cartierul Aradul Nou.

După implementarea acestui proiect, municipalitatea arădeană va îndeplini două condiţii din cele zece necesare pentru a fi declarat „oraş-verde”.

CITITI SI: Iluminat public ecologic în Arad. VEZI unde

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.