Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii vor plăti la spectacolele organizate de Primărie

Accesul spectatorilor la unele evenimente cultural-artistice, recreative și sportive organizate de Primăria Arad, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură, nu va mai fi gratuit, urmând să fie introduse tarife de intrare.

Introducerea tarifelor de intrare este cuprinsă într-un proiect de hotărâre, care va fi supus votului consilierilor municipali, în ședința din 29 septembrie.

În proiectul de hotărâre se arată că „programul cultural foarte amplu și divers pe care îl desfășoară în fiecare an Centrul Municipal de Cultură Arad, la care sunt invitați să participe artiști valoroși din țară sau din străinătate, personalități culturale și sportive, presupune efectuarea unor cheltuieli consistente din fondurile publice alocate anual“.

Astfel, prin introducerea taxării spectatorilor la evenimentele organizate de municipalitate se oferă, conform proiectului de hotărâre, posibilitatea Centrului Municipal de Cultură de a realiza venituri proprii, reușind în acest mod sa acopere o parte din cheltuielile de organizare a acestora.

Evenimentele pentru care se va percepe tarif de intrare vor fi stabilite pe baza următoarelor criterii: locația de desfășurare a evenimentului; costul per beneficiar; notorietatea artiștilor; complexitatea evenimentului.

Valoarea tarifului de intrare la diversele evenimente cultural-artistice, de divertisment și educative este următoarea:

a) Evenimente în aer liber (spectacole, concerte, festivaluri și altele) – 10 lei

b) Evenimente în aer liber organizate în incinta Ștrandului Neptun (zona comercială) – 5 lei

c) Evenimente organizate în spații închise (spectacole, concerte, festivaluri și altele) – 10 lei

d) Festivaluri și concerte și alte evenimente cu participare internațională – 20 lei

e) Alte tipuri de evenimente cultural-artistice și educative – 5 lei.

În proiectul de hotărâre se menționează că se acordă o reducere în valoare de 50% din prețul tarifului de intrare următoarelor categorii de persoane: elevi, studenți, pensionari.

De asemenea, se acordă gratuitate următoarelor categorii de persoane: persoane cu dizabilități, copii cu vârsta mai mică de 6 ani.

„Prin excepție, pentru evenimentele de mare anvergură ordonatorul de credite poate stabili tarife speciale“, se mai menționează în proiectul de hotărâre.

Același proiect mai cuprinde și tarifele pe care le va percepe Centru Municipal de Cultură pentru închirierea logisticii proprii pentru unele evenimente.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.