Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii sunt invitați la „Seara Sânzienelor în parc”

sanzieneArădenii sunt invitaţi în Parcul Copiilor şi în Parcul „Eminescu“ să sărbătorească Sânzienele şi Ziua Internaţională a Iei, ocazie cu care va fi format un lanţ din cingători, cu care va fi înconjurat cele două parcuri.

Evenimentul intitulat „Seara Sânzienelor în parc” va fi organizat, miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Iei, între orele 19.00 şi 23.00.

„Ne propunem să deschidem lada de zestre a bunicilor şi să scoatem la iveală minunatele cămăşi cu altiţă cusute cu talent şi suflet de bunicile noastre cu motive pline de semnificaţii, să îmbogăţim frumuseţea Parcului Copiilor, Parcului «Eminescu» şi faleza Mureşului cu prezenţa arădenilor îmbracaţi în ie, aducând astfel un omagiu celui mai semnificativ obiect de îmbrăcăminte naţional românesc”, se arată în comunicatul de presă remis de organizatorii evenimentului.

În program au fost incluse momente muzicale susţinute de formaţia de muzică medievală „Lupus Dacus”, prezentări de costume populare oferite de Complexul Muzeal Arad, secţia Etnografie, prezentări de ţinute cu motive etno, oferite de Chic by Vali Ciobanu, precum şi sedinţe foto şi pictură pentru doritori.

„Arădenii sunt invitaţi să participe la acest eveniment, care marchează „Ziua Internaţională a Iei”, aducând cu ei cămaşa cu altiţă, coşulete de nuiele cu merinde şi o cingătoare sau un brâu lucrate manual“, este anunțul făcut de organizatori.

La finalul evenimenteului, participanţii vor fi invitaţi să unească brâurile într-o mare cingătoare, care să cuprindă cele două parcuri.

„Acesta va fi un legământ al arădenilor cu natura. Acest brâu va reprezenta imaginea/sigla creată de arădeni pentru această zi de 24 iunie”, se mai arată în comunicatul de presă.

„Seara Sânzienelor în parc” este organizată de Clubul Lions Arad 2007, Clubul Rotary Arad, Clubul Rotaract Arad, Clubul Leo Arad Maris, Asociaţia Culturală CitiZenit, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, formaţia de muzică medievală „Lupus Dacus” şi Chic by Vali Ciobanu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.