Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii sunt invitaţi la Sărbătoarea Vecinilor

Arădenii sunt aşteptaţi să-şi petreacă ziua de vineri, 26 mai, la mici petreceri organizate în curțile blocurilor sau în faţa caselor, în cadrul evenimentului intitulat Sărbătoarea Vecinilor.

Centrul Municipal de Cultură, în colaborare cu Primăria Municipiului Arad, organizează, şi în acest an, Sărbătoarea Vecinilor, la care au fost invitate să participe majoritatea asociaţiilor de proprietari din oraș.

„Astfel, vecinii vor avea ocazia să socializeze, să asculte muzică şi să consume diverse preparate culinare. Din partea organizatorilor, arădenii care vor participa la această sărbătoare vor primi şepci, şorţuri, tricouri şi baloane“, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatorii evenimentului.

Informaţii suplimentare despre eveniment și sprijin pentru organizarea Sărbătorii Vecinilor se pot obține de la Centrul Municipal de Cultură Arad, la numărul de telefon 0371.501.072.

Municipiul Arad s-a alăturat pentru prima dată Sărbătorii Vecinilor în anul 2009, iar datorită interesului cu care a fost primită de arădeni, anul acesta se află la a VIII-a ediţie.

Provenită dintr-o inţiativă locală, din anul 1999, dintr-un cartier din Paris, Ziua Europeană a Vecinului, sau ziua implicării active în comunitate, îşi propune să celebreze conceptul de vecinătate şi să favorizeze relaţiile dintre vecini într-o atmosferă destinsă.

Iniţiatorii evenimentului şi-au dorit să se cunoască mai bine, să îşi petreacă timpul liber împreună, să socializeze şi să împărtăşească momentele plăcute cu cei care le sunt aproape, zi de zi.

În mai multe oraşe din Europa, Sărbătoarea Vecinilor este organizată în curţile caselor sau în holurile imobilelor, în apartamente, în grădini sau în case.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.