Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii sunt invitați la pomana porcului

pomana-porculuiCentrul Municipal de Cultură și Primăria Municipiului îi învită pe arădeni să participe, sâmbătă, la pomana porcului, care se va desfășura în Piața „Avram Iancu“.

În cadrul acestui eveniment, care va începe la ora 12.00, va fi tăiat și preparat un porc.

„În ultimul sfârșit de săptămână înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, în Piața «Avram Iancu» programul festiv începe la amiază cu o tradiție românească de mare însemnătate, o tradiție care încă dănuie în cele mai multe familii – tăierea tradițională a porcului. Această tradiție, uneori îndrăgită, alteori dezaprobată, însă cu siguranță practicată în cele mai multe cămine din România, este o ocazie deosebită pentru a aduce rudele, vecinii și prietenii și de a le mulțumi pentru ajutorul acordat la tăierea porcului. Pomana porcului, mai mult decât o masă, este un obicei al mulțumirii și al bucuriei – ingrediente cu care vom asezona și noi întâlnirea de sâmbătă cu arădenii“, a spus Ramona Crețu, director adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Ramona Crețu a mai menționat că arădenii care se vor alătura festivităților de Ignat vor avea posibilitatea de a da o mână de ajutor „gazdelor” la tăierea porcului sau doar de a se bucura de bunătățile pregătite pe loc pentru masa de mulțumire.

„La pomana porcului o să aveți toate ingredientele necesare pentru a sărbători cum se cuvine alături de voi“, a mai spus directorul adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Tot sâmbătă, începând cu ora 18.00, în Piața „Avram Iancu“ vor cânta corurile bisericilor ortodoxe, ansamblul Doina Mureșului, precum și Daniel’s Band.

Intrarea este liberă la toate evenimentele incluse în programul Târgului de Iarnă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.