Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii sunt invitați la o expoziție de trenulețe

trenuleteO expoziție de trenulețe se va desfășura la Arad, în perioada, 1-3 decembrie, la Galeria de Artă „Delta“, la eveniment fiind prezenți pasionați de modelism feroviar din mai multe județe.

Salonul Național de Diorame și Modele H0CFR de la Arad va putea fi vizitat între orele 12.00 – 20.00, intrarea fiind liberă.

Astfel, timp de 3 zile, arădenii vor putea să vadă trenulețe și circuite feroviare în miniatură, care vor reda trasee de tren, așa cum sunt în realitate, cu munți, vegetație, stații CFR, poduri, pasaje, pasarele, tuneluri, au anunțat organizatorii.

Unele dintre miniaturile care vor fi expuse sunt realizate chiar de cei care le vor prezenta, din materiale identice cu cele folosite la fabricarea trenurilor, iar circuitele din materiale naturale.

„Modelismul feroviar este, în opinia noastră, o formă de expimare artistică, așa cum sunt muzica și poezia. Este o pasiune creatoare pentru oameni atenți la detalii. Expoziția de la Arad va cuprinde în special lucrări feroviare, trenulețe, machete și diorame complexe din care nu vor lipsi poduri, capete de pod, capete de tunel, peisaje, pasarele pietonale, semnale luminoase CFR“, a spus arădeanul Mircea Moisescu, unul dintre expozanți.

Salonul Național de Diorame și Modele H0CFR este organizat în cadrul proiectului „Aventura trenulețelor la Arad“, derulat de Asociația „Carpe Diem“ din Arad, cu finanțare de la Centrul Municipal de Cultură, prin programul „Proiecte de tineret, învățământ și recreative 2016“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.