Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii riscă să rămână fără căldură. VEZI motivul

Furnizarea agentului termic către populația municipiului Arad ar putea fi sistată începând de duminică, 11 februarie, dacă nu va fi achitată suma de 8,5 milioane lei, către furnizorul de gaz.

La solicitarea liderului de sindicat al S.L.I. Termoelectrica Arad, Doru Lebădă, la Prefctură a fost organizată, vineri, o ședință a Comisiei de Dialog Social, moderată de prefectul Florentina Horgea.

„Comisia de Dialog Social a fost convocată pentru rezolvarea unei probleme de interes major pentru cetățenii municipiului, aceștia fiind puși în situația de a nu mai avea încălzire în locuințe, începând cu ora 6.00 a zilei de duminică, 11 februarie. Conform precizărilor liderului de sindicat al Termoelectrica Arad, S.C. CET Arad S.A. se află într-o situație critică, pericolul constând în imposibilitatea furnizării de gaz, către această societate, de furnizorul C-Gaz Energie, în lipsa plății în avans a sumei de 8,5 mil. lei; neachitarea sumei ar conduce, inevitabil, spre sistarea furnizării agentului termic în perioada imediat următoare“, se arată într-un comunicat de presă, remis de Prefectura Județului Arad.

La ședința de dialog social au mai participat, alături de prefectul și subprefectul județului Arad, primarul și unul dintre viceprimarii municipiului, consilieri locali, reprezentanți ai AGA din cadrul SC CET Arad SA și CET Hidrocarburi, membri ai consiliului de administrație al SC CET Arad, conducerea tehnică a societății, liderii organizațiilor județene ai patronatelor și sindicatelor CNSLR Frăția, BNS și Cartel Alfa și, nu în ultimul rând, parlamentari de Arad și reprezentanți ai Prefecturii Județului Arad.

„La finalul dezbaterii, Prefectura Arad a făcut demersuri în vederea informării ministerelor de resort din cadrul Guvernului României cu privire la situația creată. Soluția imediată a continuării furnizării de agent termic către populație este achitarea, de către Primăria Municipiului Arad, a sumei restante de 8,5 milioane de lei, către furnizorul C-Gaz Energie“, se mai arată în comunicatul de presă al Prefecturii Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.