Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii nu vor rămâne fără apă caldă. Deocamdată

apa-calda-dus-baieCompania de Apă Arad SA a informat că a decis să amâne sistarea alimentării cu apă potabilă a punctelor termice ale CET Hidrocarburi, astfel că nu va fi oprită furnizarea apei calde către populație.

Conducerea Companiei de Apă a anunțat că a luat această decizie în urma discuțiilor avute, vineri, cu cei de la CET Hidrocarburi.

„Consiliul de Administraţie a SC Compania de Apă Arad SA s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară şi a hotărît că pentru minimul confort al populaţiei, în perioada sărbătorilor de iarnă, să nu sisteze furnizarea apei potabile către SC CET Hidrocarburi SA Arad, luni 7 decembrie 2015. Sistarea furnizării apei potabile nu ar fi fost o consecinţă a acţiunilor SC Compania de Apă Arad SA, ci urmare a nerespectării obligaţiilor contractuale ale SC CET Hidrocarburi SA Arad şi Primăriei Municipiului Arad, în calitate de acţionar majoritar“, se arată într-un comunicat de presă remis de SC Compania de Apă SA Arad.

Compania de Apă a mai informat că, în urma discuţiilor avute cu conducerea SC CET Hidrocarburi SA Arad reiese că există două hotărâri aprobate de Consiliul Local Arad, care nu au fost puse în practică de conducerea Primăriei Arad, acest lucru însemnând încasări de 25 miliarde lei vechi pentru SC CET Hidrocarburi SA Arad.

„Conducerea SC CET Hidrocarburi SA Arad si Primăria Arad nu au luat în considerare consecinţele neachitării la timp a obligaţiilor de plată şi ale sistării alimentării cu apă potabilă a punctelor termice aparţinând SC CET Hidrocarburi SA Arad, în contextul în care conducerea SC CET Hidrocarburi SA Arad a fost de acord cu eşalonarea datoriilor şi chiar şi le-a asumat.

Deoarece SC Compania de Apă Arad nu poate finanţa la nesfârşit SC CET Hidrocarburi ARAD SA în detrimentul său, Consiliul de Administratie al SC Compania de Apă Arad SA a hotărât să amâne sistarea furnizării apei potabile către SC CET Hidrocarburi SA Arad pentru data de 04.01.2016, în caz de neachitare a obligaţiilor de plată“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Compania de Apă Arad SA a anunțat, vineri dimineața, că va sista alimentarea cu apă potabilă a punctelor termice ale CET Hidrocarburi SA, pentru neplata facturilor restante.

CITITI SI: Aradul, fără apă caldă. Falcă și Căprar cer demisii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.