Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii, îndemnați să circule cu bicicletele

bicicleteMunicipalitatea va desfășura, în această vară, o campanie de conștientizare a populației cu privire la beneficiile mersului pe bicicletă, arădenii fiind îndemnați să-și personalizeze propriile biciclete.

Proiectul privind organizarea şi desfăşurarea campaniei de conştientizare a populaţiei cu privire la beneficiile mersului pe bicicletă a fost aprobat de consilierii locali.

Conform proiectului, campania se va desfăşura în perioada iulie-octombrie şi va avea caracter „educaţional-cultural, nefiind permisă desfăşurarea de activităţi cu scop lucrative“.

„În prima etapă a campaniei, Primăria va pune la dispoziţie, în mod gratuit, zece locaţii de pe domeniul public, în vederea amplasării unor biciclete decorative, care să promoveze beneficiile acestui mijloc de transport nepoluant”, se menţionează în proiectul de hotărâre.

În acelaşi document se mai arată că „rolul bicicletelor decorate artistic este să-i încurajeze pe cetăţeni să folosească acest mijloc de deplasare, să-şi personalizeze propriile biciclete şi nu în ultimul rând să îmbunătăţească aspectul oraşului“.

Pentru realizarea bicicletelor decorative vor fi cooptaţi artişti plastici, elevii şcolilor de artă, agenţi economici şi asociaţii non-profit.

În expunerea de motive se arată că la întocmirea proiectului s-a avut în vedere proiectele privind amenajarea de piste pentru biciclete în municipiul Arad.

În prezent, municipalitatea implementează două proiecte care vizează amenajarea de piste pentru biciclete în oraş.

Primul proiect prevede amenajarea a 12,5 km de piste pentru biciclete pe faleza Mureşului, din zona Micălaca 300m până la Pădurea Ceala, cu fonduri de la bugetul local.

În paralel cu acest proiect se construieşte rețeaua urbană de 122 km de piste pentru biciclete, finanțată din fonduri europene.

comentarii

One Comment

  • biciclist

    Hai ca sunteti simpatici cu pictatul bicicletelor.Ca sa nu mai vorbim de “pistele” pe care cica vrea primarul sa le faca.Mergeti in zona 300 sa vedeti ce a facut: a vopsit vreo citeva sute de metri si i s-a terminat vopseaua iar de atunci – un ande zile ! – nu a mai facut nimic.Iar catre Ceala,ati vazut fimuletul facut de un tinar care si-a lut curajul sa mearga pe “pista amenajata” de primarie.S-a vazut ce e acolo si pe ce zic ei ca au dat o gramada de bani.Daca asta e tot ce pot face,ar fi mai bine sa -i lase pe altii.Parerea mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.