Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Arădenii continuă protestele. „Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”

Arădenii au ieşit în stradă, pentru a patra zi consecutiv, nemulţumiţi de ordonanţa de modificare a codurilor penale şi de procedură penală.

Peste 2.000 de persoane au pornit, vineri seara, într-un marş în centrul Aradului, traficul rutier fiind blocat.

Protestatarii au început să se adune în zona centrală a Aradului după ora 19.00, apoi au mers în faţa sediului PSD, unde au scandat aproximativ 30 de minute. Apoi, în jurul orei 19.40, manifestanţii au pornit într-un marş prin centrul oraşului, traficul rutier fiind complet blocat şi redirijat pe străzi secundare.

Un tramvai Imperio a rămas blocat câteva minute chiar în mijlocul grupului de protestatri din centru, pentru ca un pasager din tramvai a tras semnalul de alarmă şi a fost nevoie de resetarea computerului de bord.

Ca şi la manifestările din serile trecute, participanții la acțiunea de protest au afișat pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi a lui Liviu Dragnea, steaguri, vuvuzele, fluiere, dar şi un sistem audio la care este interpretat imnul „Deşteaptă-te române!” şi cântece patriotice.

Pe pancarte se pot citi mesaje precum „Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, „Hoţii fură noaptea!”, „Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, „Jos Guvernul!!!”,  „Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, „Jos corupţia”, „Uniţi salvăm toată România!”, „Nu vă fie frică, ordonaţa pică!” sau „PSD – ciuma roşie”.

Oamenii spun că vor ieși în continuare în stradă să protesteze faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale.

UPDATE

În jurul orei 21.00, în centrul Aradului se aflau peste 4.000 de oameni care protestau faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Cei mai mulţi arădeni s-au alăturat manifestării în timpul marşului din centrul oraşului.

După ora 21.30, protestatarii au plecat pe traseul Palatul Administrativ – UTA – Calea Victoriei.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.