Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Arădenii continuă protestele în centrul orașului

Protestele împotriva ordonanţei de modificare a codurilor penale şi de procedură penală au continuat vineri seara, în centrul Aradului.

Aproximativ 2.000 de arădeni s-au adunat pentru a cincea seară consecutiv, începând cu ora 19.00, în zona centrală, iar timp de jumătate de oră au scandat în faţa sediului PSD.

După ora 19.300, protestatarii au pornit în marş pe traseul Piaţa Revoluţiei – Piaţa Pogdoria şi retur, traficul rutier fiind blocat. În fruntea coloanei se afla un sicriu care simbolizează decesul democraţiei.

Ca şi în serile precedente, şi acum oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale şi împotriva liderilor PSD şi au venit cu pancarte, pe una dintre acestea putându-se citi: „Dragnea, din cauza ta nu mă mai înţeleg cu soacră-mea“.

Manifestanții au steaguri, fluiere şi vuvuzele şi pancarde și scandează: “PSD ciuma roşie”, “Hoţii”, “DNA să vină să va ia”.

Totodată, pe o pancartă a fost inscripţionat mesajul „Oare pot să refuz să îmi plătesc taxele până la limita de 199.999 de lei?“.

UPDATE

La ora 22.00, peste 3.000 de arădeni mărşăluiau pe străzile municipiului şi purtau un sicriu pe care erau scrise mai multe mesaje.

Numeroşi arădeni s-au alăturat manifestanţilor pe traseu, la fel ca în seara precedentă.

Manifestanţii care mărşăluiesc pe străzile oraşului poartă un siciru pe care sunt lipite coli de hârtie cu diverse mesaje.

Pentru prima dată, acţiuni de protest au loc şi în alte câteva localităţi din judeţ, între care Curtici şi Chişineu Criş, în fiecare dintre acestea fiind adunaţi zeci de oameni.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.