Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii care nu își curăță trotuarele din fața caselor, amendați de Poliția Locală

Poliția Locală Arad le atrage atenția cetăţenilor oraşului, persoane fizice sau juridice, că au obligația să îndepărteze zăpada și gheața, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri.

Conform HCLM 162/2006, „Strângerea zapezii se face în locuri în care nu stânjeneşte circulaţia pietonală, auto sau parcarea”.

În cazul în care există pericolul iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor), de pe clădirile înalte, deţinătorii au obligaţia să ia măsuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare şi de îndepartare a acestora cu mijloace proprii sau prin sesizarea autorităţilor competente.

În acest fel Direcţia Generală Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad încearcă să evite producerea de accidente la care sunt expuse în special persoanele în vârstă, dar şi copiii.

Din acest motiv polițiștii locali vor efectua verificări în următoarea perioadă şi vor aplica sancţiuni celor care nu respect aceste prevederi. Amenzile sunt cuprinse între 1.001 şi 2.000 de lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă a Primăriei Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.