Ziarul electronic al arădenilor

Arădeni pe podium la Campionatul Național de 6, 12 și 24 ore de alergare

Atleții legitimați la Club Sportiv Universitatea Arad au fost la înălțime la Campionatul Național de 6, 12 și 24 ore de alergare.

Evenimentul s-a desfășurat la Timișoara în weekendul 25 – 26 mai 2019, în cadrul competiției internaționale de ultramaraton S24H.

La proba de 6 ore – feminin, arădeanca Olga – Iulia Ghinga (foto) a alergat 70,25 km și a obținut cea mai bună performanță de până acum la această categorie, la nivel național, precum și titlul de campioană națională.

Roland Unterweger a ieșit campion național la 6 ore de alergare, cu 77,446 km parcurși.

Surorile Andreea și Nicoleta Șușca s-au clasat pe a treia treaptă a podiumului la Campionatul Național de 12 ore alergare, fiecare cu câte 57,306 km.

Proba de 24 de ore – feminin a fost câștigată de campioana națională Mara Guler-Cionca, aceasta alergând 215,479 km – cea mai lungă distanță parcursă la această categorie de o sportivă româncă până în prezent.

37 de atleți de la 17 cluburi sportive din toată țara au participat la Campionatul Național de 6, 12 și 24 ore de alergare, aflat anul acesta la a doua ediție.

Campionatul Național a presupus parcurgerea unei distanţe cât mai mari în decursul a 6, 12 sau 24 ore de alergare, pe o buclă cu lungimea de 1222,48 metri din Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timișoara. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul concursului internațional de alergare de anduranță S24H, organizat de Super Sports Club, Federaţia Română de Atletism și recunoscut de Asociația Internațională de Ultramaraton. Mai multe detalii pe www.s24h.ro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de organizatorii S24H. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.