Ziarul electronic al arădenilor

Arădeanul Zsolt Torok, insultat de maghiari pentru steagul României

11095243_807705039307371_1929892470739771700_nAlpinistul arădean Zsolt Torok, care vrea să cucerească Everestul, este jignit de maghiari pentru că nu duce steagul Ungariei pe cel mai înalt munte din lume.

Zsolt Torok a ajuns, marți, în Khatmandu pentru a începe cea mai importantă expediție din viața lui. Alpinistul vrea să cucerească Everestul alături de doi români, Paul Popescu și Marius Iliescu, și să arboreze drapelul României pe cel mai înalt munte din lume

Pe contul său de socializare, maghiarii se revoltă că Zsolt Torok se declară român şi că vrea să arboreze steagul ţării noastre pe Everest.

Publicația în limba maghiară Szekely Hirmondo (apare în Covasna) se alătură și ea valului de jigiri la adresa alpinistului arădean și publică opinia mai multor tineri care îl fac și ei, direct sau indirect, trădător de neam pe Torok pentru că duce drapelul României pe Everest.

Alpinistul Zsolt Torok se declară dezamăgit de reacţia maghiarilor din Ungaria şi România care au postat mesaje jignitoare în limba maghiară pe contul său de Facebook.
„Nu vreau să mă încarc cu energie negativă. Astfel am arucat doar o privire și am citit pe diagonală mesajele naționaliste în care cetățeni maghiari din Ungaria și România mă numesc trădător de țara, trădător jegos etc. Aș putea șterge aceste comentarii însă nu le șterg pentru că nu este rușinea mea este rușinea lor.

Din păcate aceste postări care murdăresc nu sunt scrise în limbă română astfel nu înțelegeți ce scrie acolo. Nu mă pun să le traduc însă ele reflectă gândirea acestei comunități care după cele spuse nu gândește constructiv și european.

Îmi pare rău că în 2015 unii aleg să gândească așa dar cum am mai spus nu este rușinea mea este a lor. Eu am altceva de făcut, ar fi benefic să încetați cu aceste comentarii“, a scris alpinistul.

Zsolt Torok a escaladat până acum mai multe vârfuri din Masivul  Himalaya, înalte de peste 8.100 de metri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.