Ziarul electronic al arădenilor

Arădeanul Mihail Neamţu se retrage de la conducerea Partidului Noua Republică

OLYMPUS DIGITAL CAMERAArădeanul Mihail Neamţu îşi anunţă retragerea de la conducerea Partidului Noua Republică şi renunță la toate atribuțiile politice și administrative care-i reveneau ca președinte al partidului.

Neamţu rămâne simplu membru şi promite că va ajuta la  asigurarea unui interimat.

Mihai Neamţu îşi motivează retragerea din funcţia de preşedinte al Partidului Noua Republică astfel:

„Există momente în viață când ierarhia priorităților noastre se resetează. O întâmplare fericită petrecută-n familia mea face obligatoriu acest anunț. Sunt astăzi soț și viitor tată, ceea ce n-am fost în perioada fierbinte de structurare a mișcării Noua Republică.

Trei ani de viață adultă i-am dedicat, cu timp și fără timp, vieții în Cetate. Acum a sosit momentul unei retrageri. De astăzi, 16 martie 2015, renunț la funcția de Președinte al singurului partid românesc afiliat încă din 2013 la Alianța Conservatorilor și a Reformiștilor Europeni”.

„Doresc să mulțumesc fiecărui om în parte care mi-a oferit încrederea și tuturor echipelor cu care-am lucrat. Vreau să vă felicit pe toți pentru c-ați dat un uriaș impuls de speranță democratică unei Românii blocate-n deznădejde. După ce-am arătat că se poate construi o mișcare de la firul ierbii, alții au prins curaj și-au pășit pe urmele noastre. Îi aplaudăm și le dorim succes!

Nu este momentul redactării unui palmares, dar vreau să spun public următoarele: nicio experiență de viață nu se compară cu încercarea de-a sluji, în mod dezinteresat, țara-n care te-ai născut și-ai crescut.(….)

Cu siguranță, există și umbre sau nereușite incluse în mandatul meu de Președinte exercitat oficial pe durata a 32 de luni (mai puțin de trei ani consecutivi). Regret sincer toate erorile de calcul sau judecată pe care le-am făcut ca lider de partid. Sunt la începutul  unui proces de învățare care sper, din tot sufletul, să nu se termine niciodată!

De astăzi începând, renunț la toate atribuțiile politice și administrative care-mi reveneau ca Președinte al partidului Noua Republică. O echipă de oameni liberi și demni, aleși la Congresul extraordinar din 2014, va duce mai departe flacăra Dreptei conservatoare pentru alegerile locale din 2016. Voi coopera activ pentru asigurarea unui interimat.

În ceea ce mă privește, rămân simplu membru al Partidului și voi susține mai departe, în spațiul public sau privat, valorile noastre fondatoare: libertatea, dreptatea, munca, familia, credința.

Din nou, vă mulțumesc!

Mihail Neamțu”.

sursa: activenews.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.