Ziarul electronic al arădenilor

Arădeanul Florian Coldea, suspendat de la șefia SRI

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI, care îi va prelua, de altfel, şi atribuţiile.

Într-un comunicat de presă transmis joi seară, Serviciul Român de Informaţii arată că, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale.

SRI spune că până la finalizarea verificărilor generalul Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către directorul SRI, Eduard Hellvig.

Conform sursei citate, sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

“Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi ulterior adoptă măsurile adecvate”, mai spune SRI.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi, recent, Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele şapte apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează.

Cea mai recentă a fost miercuri seară, când Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a relatat despre concedii petrecute cu acesta, în Seychelles, în 2010, şi în 2012 în Toscana, unde ar fi fost şi Vasile Dâncu. Sebastian Ghiţă a prezentat şi o fotografie în care a susţinut că se află soţia sa şi soţia lui Coldea, la Disneyland.

Florian Coldea s-a născut în 1971, în comuna Târnova, și a îndeplinit funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, începând cu data de 1 august 2005.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.