Ziarul electronic al arădenilor

Arădeanul Florian Coldea, decorat de ambasadorul Franţei

coldeaAmbasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, i-a oferit însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului generalului-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit unui comunicat transmis de serviciul de presă al Ambasadei Franței, această distincţie recompensează parcursul generalului-locotenent Florian Coldea “marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi şi euro-atlantici”.

“Nu voi înceta să insist, în calitate de ambasador al Franţei, ţară care a fost tragic lovită de atacuri teroriste în luna ianuarie a acestui an, asupra importanţei acestei cooperări între servicii pentru a lupta împotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate şi de drept, valori pe care le împărtăşim toţi”, a declarat François Saint-Paul, conform sursei citate.

Florian Coldea s-a născut în 1971, în comuna arădeană Târnova, și îndeplinește funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, începând cu data de 1 august 2005.

În anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii.

Coldea a participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

În anul 2010 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Ştiinţe militare – Informaţii la Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul», cu teza intitulată «Managementul schimbării în serviciile de informaţii»”, se menţionează în comunicat.

“Ordinul Naţional al Meritului, un ordin universal, care se acordă persoanelor din toate mediile de activitate, recompensează performanţele remarcabile ale cetăţenilor, fie într-o funcţie publică, civilă sau militară, fie în exercitarea unei activităţi private, precum şi angajamentele tinerei generaţii. Ordinul Naţional al Meritului îşi propune să stimuleze energiile individuale, să reunească aspiraţiile şi să recompenseze inovaţia şi implicarea în răspândirea valorilor susţinute de Franţa. Acest ordin are o triplă vocaţie: să reflecte dinamismului societăţii, să ofere un exemplu şi să recunoască diversitatea”, menţionează serviciul de presă al Ambasadei Franței.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.