Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Arădean rătăcit în Munții Semenic. Jandarmii montani au pornit în căutare

Jandarmii montani au pornit în căutarea a trei persoane, dintre care unul este din Arad, care s-ar fi rătăcit în Munţii Semenic, după ce au plecat, joi, pe un traseu cu ATV-urile.

Totul a pornit în urma unui apel la 112, prin care jandarmii Postului Montan Văliug au fost anunţaţi de o arădeancă de faptul că soţul ei, împreună cu doi prieteni de familie din Deta, un bărbat şi o femeie, au plecat cu ATV-urile de joi, din staţiunea Crivaia, şi nu s-au mai întors.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş- Severin, alerta a fost dată la numărul de urgenţe 112, vineri dimineaţă, de către o femeie care spunea că soţul ei şi încă două persoane, un bărbat şi o femeie, au plecat, joi, cu ATV-urile pe munte şi nu s-au mai întors.

„În dimineaţa acestei zile, jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug au fost alertaţi în urma unui apel primit prin sistemul 112, prin care o persoană de sex feminin a anunţat faptul că soţul său împreună cu doi prieteni de familie, un bărbat şi o femeie, au plecat cu ATV-urile de ieri, din staţiunea Crivaia şi nu s-au mai întors”, au transmis reprezentanţii IJJ Caraş- Severin.

Potrivit sursei citate, ultimul apel video a fost înregistrat joi, în jurul orei 16.00, atunci când apelanta a vorbit cu soţul său, iar din imagini s-a putut observa că aceştia se aflau în zona Vârfului Nedeia, din masivul Semenic.

Jandarmii montani alături de salvamontişti şi poliţişti au pornit în căutarea persoanelor rătăcite care sunt din Arad şi din oraşul Deta (judeţul Timiş).

UPDATE

Cele trei persoane căutate de jandarmi, salvamontişti şi poliţişti în Munţii Semenic au fost găsite vineri, după prânz, la circa patru kilometri de zona Poiana Mare, iar unul dintre ATV-urile cu care acestea plecaseră de la cabană încă de joi a fost găsit într-o râpă.

„Cele trei persoane sunt obosite şi uşor deshidratate. Au stat în pădure, iar în dimineaţa acestei zile (vineri – n.r.) cei trei au început să se deplaseze de la locul unde au fost surprinşi de întuneric, până la un loc unde au avut semnal la telefon. Au fost dirijaţi de noi prin telefon pe traseul dungă roşie şi am venit în întâmpinarea lor. La acţiune au participat jandarmi, salvamontişti şi lucrători de poliţie de la Postul Văliug. În prezent, sunt conduşi în staţiune. Unul dintre ATV-uri este căzut într-o râpă. Bărbatul femeii care a anunţat dispariţia celor trei este din Arad, iar cei doi prieteni ai lor sunt din Deta“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Caraş-Severin, Marius Săndulescu.

Cele trei persoane rătăcite au fost găsite pe traseul Semenic – Botul Calului, la aproximativ patru kilometri de Poiana Mare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.