Ziarul electronic al arădenilor

Arădean prins conducând cu peste 220 km/h pe Autostrada A1

Un bărbat din Arad a fost depistat de radar în timp ce conducea un autoturism cu peste 220 km/h, pe Autostrada A1, acesta fiind amendat de polițiști, care i-au suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de trei luni.

Patruzeci şi patru de persoane care conduceau cu viteze excesive şi opt conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante au fost depistaţi de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române, săptămâna trecută.

În perioada 22 – 28 octombrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere.

„În aceste zile, poliţiştii au depistat 39 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 5 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze de peste 200 km/h. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile”, a anunţat Poliţia Română.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 27 octombrie, în jurul orei 11.00, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe Autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu Vâlcea, la km. 64, cu viteza de 223 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.305 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

În alte patru cazuri, şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancţiuni contravenţionale.

Într-unul dintre cazuri, la data de 27 octombrie, în jurul orei 18.00, poliţiştii de la autostrăzi au depistat un bărbat care conducea pe Autostrada A3 Bucureşti-Braşov, în zona km. 36, sensul de mers către Bucureşti. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, poliţiştii au depistat 4 conducători auto care se aflau sub influenţa substanţelor stupefiante (cannabis), în toate cazurile fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Totodată, săptămâna trecută, pe autostrăzi, a fost depistat şi un conducător auto care avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, precum şi un altul ca nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.