Ziarul electronic al arădenilor

Arădean de 84 de ani, înșelat cu peste 49.000 lei prin metoda „Accidentul“

Un arădean în vârstă de 84 de ani a fost înșelat prin metoda „Accidentul“ cu peste 49.000 lei, autorul faptei fiind prins de polițiști.

Bărbatul care a reușit să-l înșele pe arădean are 37 de ani și s-a folosit de un telefon care a mai fost utilizat la comiterea unor astfel de infracțiuni de un tânăr care a fost încarcerat în penitenciar.

Autorul înșelăciunilor a fost reținut de polițiștii din Videle, care au stabilit că bărbatul a înșelat mai multe persoane din diverse localități.

„Din ancheta efectuată de poliţişti a reieşit că suspectul Ghe. S. reuşea să înşele persoanele vătămate, în special persoane în vârstă, apelând succesiv de pe telefonul său mobil, numere de telefon fix, prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, care a suferit un accident şi care are, în regim de urgenţă, nevoie de sume mari de bani (toţi banii de care dispuneau persoanele vătămate), pentru plata serviciilor medicale.

După ce convingea victimele să-i ofere sumele de bani, acesta le convingea să-i trimită sumele de bani prin intermediul unor persoane care exercitau serviciul de Taxi. O parte din banii ridicaţi de diferiţi taximetrişti, ajungeau la concubina suspectului Ghe. S., respectiv B.N., din Reşiţa, şi o altă parte la diferite persoane de încredere ale sale, acestea restituindu-i banii, la diferite intervale de timp“, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Teleorman.

Conform sursei citate, Ghe. S. l-a înșelat pe bărbatul de 84 de ani din municipiul Arad cu suma de 49.350 lei.

Oamenii legii au dispus continuare a urmăririi penale faţă de Ghe. S., pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.