Ziarul electronic al arădenilor

„Arad. Jurnalul meu virtual“, la Indian Cine Film Festival 2015

10933740_756465497801234_1331212509372834370_n-300x199Filmul „Arad. Jurnalul meu virtual“, al doilea scurtmetraj documentar semnat de Carmen Lidia Vidu, în care regizoarea îşi face şi debutul ca actriţă, jucându-şi propriul rol, va fi prezentat sâmbătă, la un festival de film din India.

Scurtmetrajul, descris de Carmen Lidia Vidu ca „o improvizaţie simplă şi curată“ despre ea şi oraşul Arad, a fost inclus în selecţia oficială a Indian Cine Film Festival 2015, aflat la cea de-a treia ediţie.

Conceptul, scenariul, regia şi producţia executivă a filmului „Arad. Jurnalul meu virtual“ îi aparţin lui Carmen Lidia Vidu.

Filmul a fost realizat de o echipă de profesionişti (Cristina Baciu – montaj, Ovidiu Chihaia – muzică, Lachatterie by Isabelle Vijiiac/Helga Fodorean – costume, Dani Ioniţă – foto), cărora li s-au alăturat şi mulţi voluntari.

Scurtmetrajul documentar „Arad. Jurnalul meu virtual“ face parte din seria de evenimente care promovează candidatura municipiului Arad la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

„În teatru, sunt ca o prinţesă în palatul ei. De film m-am apropiat fără să ştiu, e o poveste nouă în viaţa mea“, mărturiseşte Carmen Lidia Vidu.

Carmen Lidia Vidu s-a născut la 1 ianuarie 1980 şi a copilărit în Arad. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti în anul 2003.

„Mă numesc Carmen Lidia Vidu şi am copilărit în Arad. Prietenii mei trăiesc cu un picior în realitate şi cu unul în fantezie. În Arad mănânc întotdeauna langoşi şi îmi cumpăr haine din talcioc. În Arad m-am îndrăgostit de teatru. Astăzi sunt regizor de teatru. Încă îmi doresc să fac un spectacol în Arad. (…) M-am dus exact în locurile pe care le frecventez de fiecare dată când revin în Arad. A fost totul sincer, nimic contrafăcut. Am trăit în timp real o poveste din trecut.

Dedic acest film documentar părinţilor mei, Floarea & Gheorghe Vidu.

Scurtmetrajul are starea mea de acum; în copilărie, simţeam altfel Aradul, nu ca acum. Când eram mică, voiam să fiu prima la şcoală, la înot, la olimpiade, în modă, în extravaganţă, în lecturi… Era o foame în mine de a acumula totul. Nu cred că mă bucuram de timpul petrecut în Arad, ci mai mult de cantitatea informaţiilor acumulate. Acum, sunt mult mai relaxată în privinţa Aradului.

Trăiesc în Bucureşti şi mi-am transferat ambiţiile aici. Revin în Arad pentru părinţii mei şi îmi retrăiesc copilăria, dar fără stres şi competiţii. Înotul, lectură, hainele, biserica, plimbările sunt calme şi plăcute.

Aradul are o atmosferă molcomă. Se ascultă muzica italienească de prin anii ’70 şi ’80, ştrandul e superb, ai mei au o casă pe o insulă făcută pe râul Mureş, am învăţat să merg cu bicicletă, îmi place să stau în biserică şi să mă spovedesc, mănânc de fiecare dată langoşi.

Când ajung în Arad, mă răsfăţ ca un copil alintat. Mă simt bătrână şi copil în acelaşi timp. Cam despre asta e vorba în scurtmetrajul «Arad. Jurnalul meu virtual“, a spus Carmen Lidia Vidu.

În luna august, mai multe persoane, printre care și Carmen Lidia Vidu, au primit distincții „pentru merite profesionale remarcabile și pentru preocupările lor constante de promovare a imaginii Aradului“.

CITITI SI:

Distincții pentru cei care au promovat Aradul

Aradul a fost reprezentat la „Open Doors Day“

„Arad. Jurnalul meu virtual“, prezentat peste Ocean

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.