Ziarul electronic al arădenilor

Aproximativ 700 tone de grâu, confiscate de polițiști

DSC_4410Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu poliţiştii de la Poliţia oraşului Nădlac, au depistat aproximativ 700 tone de grâu, în valoare de peste 400.000 de lei, transportate şi depozitate fără îndeplinirea condiţiilor legale.

În urma activităţilor desfăşurate în perioada 14-17 iulie, poliţiştii au depistat într-o fostă fermă situată în extravilanul localităţii Nădlac, cantitatea de 685,40 tone de grâu, achiziţionată şi depozitată ilicit de către o societate comercială cu sediul în Bucureşti, reprezentată de un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Arad, cantitate de grâu pentru care societatea nu deţinea documente legale de provenienţă.

Din verificările efectuate s-a constatat că spaţiul de depozitare în care a fost găsit grâul nu era autorizat de Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, iar societatea în cauză nu avea deschis punct de lucru în respectiva locaţie.

De asemenea, în urma extinderii verificărilor s-a stabilit că, o altă societate cu sediul în judeţul Timiş, reprezentată de aceeaşi persoană, ar fi transportat întreaga cantitate de grâu, fără ca transporturile efectuate să fie însoţite de facturi fiscale.

Atât societatea care a depozitat grâul cât şi societatea transportatoare au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 12/1990 şi OUG nr. 12/2006, cu suma de 20.000 de lei, respectiv 25.000 de lei, iar cele 685,40 tone de grâu, în valoare totală de 438.656 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.