Ziarul electronic al arădenilor

Aproape jumătate dintre profesori nu au reuşit să se titularizeze

titularizareAproape jumătate dintre profesorii arădeni nu au reuşit să se titularizeze, adică să obţină media 7 la examenul de titularizare, peste o sută de candidaţi retrăgându-se din concurs în timpul probei scrise, conform news.ro.

Un sfert dintre cei care au susţinut examenul nu au luat media 5 şi nu pot fi suplinitori, mulţi având medii de 1.

Potrivit rezultatelor de la examenul de titularizare publicate, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, înainte de contestaţii, dintre cei 502 candidaţi evaluaţi, doar 212 au obţinut media necesară pentru titularizare, respectiv minimum 7, fiind vorba despre un procent de 57,7.

Totuşi, doar jumătate dintre cei admişi vor obţine o catedră, pentru că în judeţ sunt titularizabile 100 de posturi, restul profesorilor urmând să predea ca suplinitori.

La concurs s-au înscris 608 candidaţi, însă peste o sută s-au retras în timpul probei scrise.

Procentul celor care au obţinut minimum media 5 la examenul de titularizare este de 74,9, ceea ce înseamnă că un sfert dintre candidaţi nu vor putea fi nici suplinitori.

În judeţul Arad nu a existat nicio medie de 10 la acest examen, ci doar o notă de 10 la proba scrisă. Este vorba de profesorul Ovidiu Barbatei, care a obţinut nota maximă la matematică, în timp ce la inspecţia la clasă a obţinut 9,25.

Pe de altă parte, unii profesori au avut medii de 1 sau cuprinse între 1,00 şi 2,00. Astfel, un bărbat a obţinut nota 1 la proba scrisă la educaţie fizică şi sport, deşi a avut nota 10 la inspecţie.

O altă profesoară a primit nota 1 la proba scrisă la terapia educaţională complexă şi integrată, în timp ce la inspecţia a avut nota 8.

Cele mai mici note de la proba scrisă au fost înregistrate la educaţie fizică şi sport, unde mulţi dintre profesori nu au reuşit să obţină nici nota 2, chiar dacă la inspecţii au avut note cuprinse între 8 şi 10.

Au mai fost înregistrate note de 1 la limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, predagogie şcolară şi metodică.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.