Ziarul electronic al arădenilor

Aproape 1.000 de concurenți la Supermaraton

supermaraton-300x200Aproximativ 1.000 de persoane s-au înscris la cea de-a XVIII-a ediție a Supermaratonului Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, care se va desfășura în zilele de 16 și 17 mai, când vor fi parcurși 200 de kilometri pe teritoriile României și Ungariei.

Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba este o cursă deschisă participanţilor de toate vârstele, amatori sau profesionişti. Se va concura atât la individual, cât şi pe ştafete, masculin şi feminin. Competiţia are şi secţiuni de ciclism şi patine cu rotile.

Organizatorii au anunțat că la ediția din acest an a Supermaratonului s-au înscris 995 de persoane.

„Din cei 955 de participanţi, cei mai mulţi vor parcurge cei 200 de km ai traseului pe bicicletă. 750 de ciclişti vor parcurge traseul Békéscsaba – Arad şi retur. Acelaşi traseu va fi străbătut de 200 de alergători, precum şi de 5 roleri“, se menționează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Startul la Supermaraton va fi dat în ziua de 16 mai, din Békéscsaba (Ungaria), la ora locală 9.00. Prima etapă, de la Békéscsaba la Arad, prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, măsoară 100 kilometri şi se va desfăşura pe traseul Békéscsaba– Szabadkigyós – Újkigyós – Pusztaottlaka– Medgyesegyháza – Mezőkovácsháza – Battonya– Turnu – Variaş  – Arad.

În cea de a doua zi a Supermaratonului, de la Arad spre Bekescsaba, sportivii vor avea de parcurs returul aceluiaşi traseu, startul urmând să fie dat din centrul Aradului.

Premiile la Supermaraton sunt în valoare totală de 8.000 de euro, pentru concurenţii clasați pe locurile I-VI, la individual şi ştafetă. De asemenea, fiecare concurent care ajunge la punctul de sosire va primi o medalie de participare.

La ediția de anul trecut a Supermaratonului Békéscsaba – Arad – Békéscsaba au participat aproximativ 1.000 de concurenți.

Organizatorii competiției sunt Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Buda Cash Bekescsabai Atletikai Cluj, iar parteneri sunt Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Primăra Bekescsaba, Poliţia Locală Arad, Ploiţia de Frontieră, CSM Arad, Inspectoratul de Jadarmi Arad, IPJ Arad, Seviciul Judeţean de Ambulanţă Arad, Crucea Roşie Arad, Primăriile Pecica și Iratoş și Asociaţia Cetatea Voluntarilor Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.