Ziarul electronic al arădenilor

Apelul lui Falcă pentru „specialiștii“ din societatea civilă

falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, le-a cerut celor care contestă inițiativele municipalității să participe la licitațiile și competițiile pentru proiectele care ar urma să fie puse în aplicare și abia apoi să critice.

Gheorghe Falcă a afirmat că despre unele persoane care au criticat, anii trecuți, proiectele municipalității „nu se mai știe nimic“.

Primarul a făcut aceste afirmații, luni, în timpul dezabterii publice a bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului pentru anul 2013.

„Fac apel la aşa-zişii specialişti din societatea civilă, dacă sunt atât de specialişti, să participe la licitaţii. Dragi «specialişti», haideţi în competiţie şi apoi contestaţi. Aşa, minţind public de dragul de a face politică, e foarte uşor. Nimeni nu îşi mai aminteşte de Rodica Borza (fost consilier local – n.r.) şi de contestaţiile ei. Nimeni nu îşi mai aduce aminte de Claudiu Cristea (fost consilier local – n.r.) şi de contestaţiile lui”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai susținut că societatea civilă, prin contestaţiile făcute, a dus la blocarea unui proiect.

„În Parcul «Eminescu», specialiştii care trebuia să ofere soluţii nu au mai lucrat, pentru că nu i-aţi lăsat să lucreze. Am senzaţia că unii cred că ştiu tot”, a mai afirmat primarul.

Prezentă la dezbaterea bugetului, Adela Cristea, reprezentanta Asociaţiei „Mişcarea Arădeană” a spus că ştie că în Primăria Arad „sunt mulţi specialişti” şi a cerut lămuriri cu privire la unele proiecte, cerând garanţii că proiectele pe care le va depune vor primi finanţare.

„Cred şi eu că ar fi cazul ca specialiştii să se pronunţe, iar când se pronunţă să-i şi ascultăm. Nu mă îndoiesc că sunt mulţi specialişti în Primărie şi de aceea mă întreb cum a putut rămâne necheltuită suma de 32 de milioane de euro din bugetul anului trecut? Care sunt cauzele, pentru că eu nu mă pot gândi decât la o problemă de management financiar sau operaţional”, a spus Adela Cristea.

Cu privire la excedentul bugetar, primarul Falcă a afirmat că existenţa acestuia demonstrează că „banii au fost bine chibzuiţi“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.