Ziarul electronic al arădenilor

Apelul clubului UTA Arad a fost înregistrat la TAS. Procedura e în curs de desfăşurare

Clubul UTA Arad a anunţat că apelul făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după decizia de reluare a Ligii a II-a cu punctele înjumătăţite a fost înregistrat şi procedura este în curs de desfăşurare.

„Apelul clubului UTA a fost înregistrat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar procedura e în curs de desfăşurare. Îi informăm pe suporterii noştri despre evoluţia cazului”, se arată pe site-ul grupării.

UTA a precizat că Federaţia Română de Fotbal a agreat propunerea clubului arădean de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluţia să fie pronunţată până la 3 iulie.

„Clubul UTA a propus ca apelul să fie judecat de un singur arbitru, propunere care a fost acceptată, deoarece clubul nostru suportă toate costurile. Federaţia Română de Fotbal dorea soluţionarea cazului cu trei arbitri. Cu acordul ambelor părţi, s-a stabilit ca limba procedurii să fie limba engleză”, adaugă uta-arad.ro.

La 5 iunie, UTA anunţa că nu a renunţat la ideea de a ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia de reluare a campionatului ligii secunde cu punctele înjumătăţite şi că echipa sa de avocaţi definitivează apelul.

La 14 mai, Comitetul de Urgenţă al FRF a validat decizia ca sezonul de Liga a II-a să continue doar pentru cluburile clasate pe primele şase locuri înaintea întreruperii cauzate de pandemia de coronavirus. Cele şase echipe vor disputa un play-off.

„Astfel, cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licenţa pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit – vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manşă), cu menţiunea că echipele de pe primele trei poziţii vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătăţirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020. Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formaţia de pe poziţia a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1”, a anunţat luna trecută FRF.

Cele şase echipe care vor evolua în play-off sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris, FC Argeş, Petrolul şi Rapid.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.