Ziarul electronic al arădenilor

A apărut calendarul de perete pentru anul 2017 al Arhiepiscopiei Aradului

Untitled-2Credincioşii arădeni, începând cu aceste zile, pot avea acces la calendarul creştin-ortodox pentru anul 2017.

Apărut la Tipografia Arhidiecezană din Timișoara calendarul tip foaie de perete va fi distribuit în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei.

El se va găsi la toate bisericile si mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, precum și la magazinele Diecezane din Arad. În scurt timp o sa apară la pangare si calendarele de birou, precum și cele tip agendă.

Toate cele trei calendare sunt realizate în condiţii grafice deosebite şi cuprind: calendaristica pentru anul 2017 şi rânduieli bisericeşti aprobate de Sfântul Sinod al BOR, durata exactă a posturilor şi indicarea celorlalte zile de post, zilele în care nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie (aliturgice) sau zilele în care nu se fac nunţi în anul 2017, alte zile şi date mai importante, sărbători bisericeşti naţionale, zile şi sărbători legale în care nu se lucrează.

Între altele, calendarul este indispensabil oricărui credincios care ţine rânduiala bisericească, făcându-l atent la sărbătorile de peste an, atât cele cu data fixă, cât şi cele cu data variabilă, aşa cum este Paştele, sărbătorit în 2017 la data de 16 aprilie.

Pentru a se evita eventualele induceri în eroare ce pot fi produse de calendarele tipărite fără verificarea şi aprobarea Arhiepiscopiei Aradului preoţii fac apel la credincioşii arădeni să evite achiziţionarea calendarelor din alte locuri decât parohiile de care aparţin sau magazinele bisericeşti autorizate.

Calendarul creştin-ortodox pentru anul 2017, tip foaie de perete, editat de Arhiepiscopia Aradului este ilustrat, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, cu icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Hodos-Bodrog, în contextul în care Sfântul Sinod al BOR a declarat anul 2017 drept ,,Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti” şi ,,Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”.

Protos. Iustin Popovici,

consilier cultural

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.