Ziarul electronic al arădenilor

Apă improprie consumului, în mai multe localități

apa-robinetCompania de Apă Arad a anunțat că apa distribuită populației din mai multe localități din județ este improprie consumului, fiind recomandată să fie folosită doar pentru uz menajer.

Primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, a făcut public că a fost restricționat consumul de apă potabilă de la rețea în localitățile Ineu, Gurba, Șicula, Mocrea și Chereluș.

„Având în vedere controalele și buletinele de analiză efectuate la Uzina de Apă Ineu, apa distribuită populației în localitățile Ineu, Gurba, Șicula, Mocrea și Chereluș este neconformă la parametrii mangan și fier, fapt pentru care a fost restricționată utulizarea ei pentru consumul uman (băut și mâncare) începând cu data de 18 martie“, se menționează în înștiințarea trimisă Primăriei Ineu.

Conform sursei citate, autoritățile locale au obligația să identifice surse de apă potabilă, pe teritoriul administrat, și, până la finalizarea acțiunii de identificare, să asigure apă potabilă, fără plată, pentru sugari și copiii de până la trei ani.

De asemenea, autoritățile locale trebuie să anunțe și medicii de familie privind neconformitatea apei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.