Ziarul electronic al arădenilor

În anul Centenarului, Aradul s-ar putea înfrăţi cu un sector al Chişinăului

Municipiul Arad și sectorul Râşcani din municipiul Chişinău, Republica Moldova intenționează să se înfrățească. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

La începutul lunii martie, Pretorul sectorului Răşcani, Nicolae Balaur, a solicitat Primăriei Municipiului Arad sprijinul necesar pentru stabilirea relaţiei de înfrăţire. Răspunsul municipalităţii arădene a fost unul pozitiv, astfel că a fost demarată procedura de „înfrăţire”.

Ulterior, subiectul urmează să fie aprobat în consiliile locale ale celor două orașe, după care va fi semnat Acordul de înfrățire.

„Municipiul Arad și sectorul Râşcani intenționează să colaboreze mai intâi în domeniul educaţiei, iar apoi nu este exclus să stabilim relaţii şi la nivel economic”, a menționat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Municipiul Arad este înfrăţit cu Gyula şi Pecs (Ungaria), Zrenjanin (Serbia), Atlit şi  Givataym (Israel), Fushun (China), Hodmezovasarhely (Ungaria), Heist-op-den-Berg, Belgia,  Praga – Sector 5 (Cehia) şi Budapesta-Sector XII (Ungaria).

Pretura sectorului  Râşcani  a încheiat până acum un acord de colaborare cu municipiul Târgu Mureş, unul de înfrăţire cu oraşul Năvodari şi are o înţelegere de cooperare cu oraşul Şimleul Silvaniei.

Despre sectorul Râşcani al Municipiului Chişinău, Republica Moldova

Sectorul Râşcani este o unitate administrativă, economică şi culturală a municipiului Chişinău

În componenţa sa intră oraşele Cricova şi Stăuceni şi comunele Ciorescu, Făureşti, Goian şi Grătieşti

Populaţia la 1.01.2015 constituia 162.493 mii de personae, din care orăşenească 133.160 mii de persoane

Sectorul are 181 de străzi, 4 bulevarde şi 1 stradă pietonală

Cel mai mare parc din sector este “Parcul Râşcani” care are o suprafaţă de peste 87 de ha

În raza sectorului Râşcani funcţionează 32 instituţii preuniversitare, din care 5 gimnazii şi 27 licee teoretice

Obiectivele principale din sector sunt: Banca Naţională a Moldovei, Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova, Circul de Stat din Chişinău.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.