Ziarul electronic al arădenilor

Ansamblul „Cununița“ a participat la un proiect de valorificare a culturii tradiționale

Judeţul Arad a fost reprezentat cu succes de Ansamblul Cununiţa, condus de Ioan Dărău, la „Satele Unite ale României”, un proiect de valorificare a culturii tradiţionale.

Evenimentul, desfăşurat la Săpânţa, judeţul Maramureş, a fost organizat de Consiliul Judeţean Maramureş şi de Peter Hurley, fost viceconsul onorific al Irlandei la Bucureşti, alături de mai multe asociaţii neguvernamentale.

Conceptul promovează cultura tradiţională şi solidaritatea comunităţilor rurale din România, fiind unul dintre proiectele care celebrează Centenarul Marii Uniri.

Au participat peste 800 de delegaţi din toată ţara. Interpreţi, dar şi formaţii artistice, au susţinut spectacole specifice zonelor de provenienţă pe o pajişte din apropierea Cimitirului Vesel.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat: „Putem fi, pe bună dreptate, mândri de Ansamblul Cununiţa! Dintre sutele de participanţi, arădenii s-au remarcat prin port, talent şi sufletul pus în producţia artistică. În Anul Centenarului Marii Uniri, susţinem toate iniţiativele care pun in valoare patrimoniul cultural material şi spiritual arădean”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.