Ziarul electronic al arădenilor

Angajările în administrația locală sunt blocate

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimăria Arad a contestat nivelul maximum de cheltuieli de personal primit de la bugetul de stat și solicitat reluarea analizei necesarului de cheltuieli şi suplimentarea sumei, însă răspunsul la această solicitare a fost negativ.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a afirmat că, în aceste condiții, angajările în Primărie şi în instituţiile din subordine vor fi blocate, în acest an.

„Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, a diminuat plafonul de salarizare în municipiul Arad. Noi avem un plafon mai mic de cât necesarul cu 30 la sută, astfel încât Aradului i se blochează angajările și implicit se blochează dorinţa de a-şi realiza obligaţiile faţă de societate. Pentru că serviciile publice realizate de Primăria municipiului, de Poliţia Locală, de Filarmonica de Stat trebuie să fie realizate cu un număr optim de funcţionari”, a spus Gheorghe Falcă.

Conform adresei trimise Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad, ataşată Bugetului General de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2015, plafonul repartizat, în sumă de 109.111.000 lei, este sub nivelul execuţiei cheltuielilor de personal pentru anul 2014, care a fost de 116.100.000 lei.

Municipalitatea a cerut suplimentarea necesarului de cheltuieli cu suma de 12.767.000 lei.

În adresa municipalităţii se specifică că în cazul în care suma nu va fi suplimentată, la Primăria Arad vor fi blocate angajările pentru cele 51 de posturi vacante, „absolut necesare pentru funcţionarea în bune condiţii a instituţiei”.

De asemenea, în adresă se mai menţionează că la Poliţia Locală nu se va putea acorda norma de hrană prevăzută de legislaţia în vigoare şi nu se vor putea ocupa cele 78 de posturi vacante din cadrul oraganigramei.

La Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice nu se vor putea ocupa cele 17 posturi vacante, şi nu se va putea aloca majoarea salarială prevăzută de legislaţia în vigoare.

În aceeaşi situaţie se află şi Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, care nu va putea să facă angajări pe cele 64 de posturi vacante, nu va putea acorda majorarea salarială pentru venituri mici şi nu va putea organiza promovările de personal.

La Filarmonica de Stat Arad nu se vor putea ocupa cele 27 de posturi vacante şi nu se vor putea organiza promovările de personal.

Totodată, municipalitatea nu va putea să susţină programul „Şcoală după şcoală”, program care presupune plata unor cheltuieli de personal pentru cadrele didactice care prestează această activitate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.