Ziarul electronic al arădenilor

Andrei Gag: „În 2018 mă voi concentra pe Campionatele Europene, încerc să câștig o medalie“

Sportivul arădean Andrei Gag a declarat că, în anul 2018, se va concentra pe participarea la Campionatele Europene de atletism, programate în perioada 7-12 august la Berlin (Germania), acolo unde își propune să câștige o medalie în proba de aruncare a greutății.

„Sper ca în viitor să fac lucruri mărețe, dar este nevoie de timp. Este o probă tehnică, o probă de maturitate, care necesită timp. Nu poți să devii de azi pe mâine foarte bun. Trebuie să ai răbdare.

Pentru 2018 mă voi concentra foarte mult pe Campionatele Europene de la Berlin. O să o las mai moale în sezonul de iarnă ca să pot să mă încarc pentru aceste Europene. Eu tind cât mai sus. Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi fi apt din punct de vedere fizic și sper să termin acolo în față. Voi încerca o medalie“, a afirmat Gag.

Sportivul în vârstă de 26 de ani a menționat că nu se va mai antrena în străinătate ca în trecut, urmând să se pregătească mai mult la Suceava.

„Sportul de performanță este ca o loterie. Poți să ai mulți ani de pregătire în spate, iar când vine competiția să dai chix pentru că pot interveni anumiți factori. La noi, la atletism, sunt condițiile meteo, pentru că aici contează dacă plouă, ninge, dacă e frig sau cald. Așa că rezultatul tău depinde de multe lucruri.

Anii trecuți m-am pregătit destul de mult în Germania alături de câțiva prieteni. Însă anul acesta, banii pe care îi plăteam în străinătate m-am gândit să îi investesc în câteva facilități în România. Am construit la Suceava un minimum necesar de care are nevoie un aruncător“, a explicat Andrei Gag.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.