Ziarul electronic al arădenilor

Andrei Ando: „Rezultatul ne doare, dar nu ne demoralizează“

arad-2021-227x300-1Un vis frumos s-a încheiat astăzi pentru unii dintre noi, a declarat, vineri, Andrei Ando, directorul executiv al Asociației Arad Capitală Culturală 2021, după ce Ministerul Culturii a făcut public lista cu cele patru orașe din România care au rămas în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală în anul 2021.

„Nu mergem mai departe în proiectul Capitala Europeană a Culturii. Aradul nu a fost selectat pe lista scurtă. Dacă suntem dezamăgiți? Sigur că suntem! Dar tragem aer în piept și ne continuăm treaba… cu un imens regret, conștienți de faptul ca s-ar fi putut mai mult! Avem încredere în capacitatea de mobilizare a arădenilor, ca vor fi activi și determinați să ducă la capăt proiectele bune din dosarul de candidatură“, a declarat Andrei Ando.

Acesta a mai spus că sunt obiective importante care pot schimba aspectul orașului și calitatea vieții în Arad, pornind de la nivelul străzii, parcuri, spații culturale, laboratoare de creație,  forme noi de asociere între tinerii creativi.

„Un ochi râde, pentru că Aradul s-a activat și a dovedit unitate în jurul acestui important proiect; un ochi plânge, fiindcă locul nostru ar fi fost în finală. Mulțumim tuturor arădenilor care s-au implicat împreună cu noi în acest proiect; le mulțumim și celor care ne-au transmis sugestii, încurajări de la distanță. Le suntem recunoscători și criticilor, celor care ne-au stimulat să fim mai atenți la detalii și mai responsabili“, a mai afirmat Ando.

Boardul Asociașiei Arad Capitală Culturală Europeană se va întruni săptămâna viitoare în vederea unei analize a activității și pentru luarea măsurilor care se impun în urma anunțului făcut, vineri, de Ministerul Culturii.

„Vă asigurăm că rezultatul ne doare, dar nu ne demoralizează. Aradul, indiferent de decizia juriului, are parcursul său și merită să fie luat în considerare!“, a încheiat Andrei Ando, directorul executiv al Asociației Arad Capitală Culturală 2021.

Ministerul Culturii a anunțat, vineri, lista scurtă a orașelor care vor continua cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, pe care însă nu se găsește Aradul.

Pe lista scurtă se află orașele București, Cluj Napoca, Timișoara și Baia Mare.

CITITI SI: Aradul, eliminat din cursa pentru Capitală Culturală Europeană

comentarii

One Comment

  • sibnet

    Asa cum a declarat seful comisiei de evaluare, a primat nu ceea ce s-a realizat pana in prezent in orasul respectiv, ci planurile de viitor si dorinta de implicare a cetatenilor in acest proiect.
    In alta ordine de idei, selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.