Ziarul electronic al arădenilor

Andreea Ailoaie îşi doreşte să ajungă o mare călăreaţă (GALERIE FOTO)

La vârsta de 12 ani, Andreea Ailoaie, din Arad, visează să devină o mare călăreaţă, mai ales că este deja câştigătoarea mai multor competiţii hipice atât naţionale, cât şi internaţionale.


Andreea a moştenit pasiunea pentru hipism de la părinţii săi, care au deschis un club în Arad, unde organizează atât cursuri de călărie, cât şi diverse competiţii. Andreea a urcat pe cal de la vârsta de 10 ani şi spune că i-a plăcut din prima clipă să călărească.

“În urmă cu doi ani am urcat prima dată pe cal şi mi-a plăcut foarte mult să călăresc”, a spus Andreea. A învăţat, pe rând, să cunoască şi să înţeleagă calul, să folosească corect harnaşamentele, să stea în echilibru călare cu şi fără scăriţe. Andreea mai ştie să conducă un cal în siguranţă, să facă schimbări de direcţie cu opriri şi porniri, să schimbe mersurile şi cadenţele, de la pas la trap, sau la galop.

Acum are calul ei, o iapă din rasa Arab, în vârstă de 11 ani, pe care o încalecă la competiţii.

„Zuma este un pic cam nărăvaşă, dar eu ştiu să o temperez. Când o călăresc parcă îmi dă un aer sălbatic”, a mai mărturisit Andreea.

Deşi la această vârstă lecţiile sunt pe primul loc, Andreea îşi face timp pentru antrenamente, în fiecare zi, câte o oră. A participat la competiţii atât de obstacole, cât şi de parcursuri, de fiecare dată întorcându-se cu câte o medalie. „Cel mai mult îmi plac săriturile peste obstacole. Sunt foarte uşoare, dacă ai exersat. Visul meu e să devin o mare călăreaţă”, a mai spus Andreea.

Andreea şi Zuma, “experte” la obstacole

Unul dintre exerciţiile pe care Andreea Ailoaie îl execută călare constă în parcuregerea unui traseu pe care sunt amplasate bare de lemn, în forma cifrei patru, o serpentină, un tunel. În timpul parcursului, Andreea ia o minge dintr-o găleată pe care o duce dintr-un colţ în altul al traseului marcat. Traseul trebuie parcurs în timpul cel mai scurt şi fără greşeli, iar acest lucru se face după ore întregi de antrenamente.

(Paula Bulzan, FOTO: FLORIN TOMUŢA)

AICI IMAGINI DE LA SHOW-UL HIPIC PONY CLUB

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.