Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă la Spitalul Județean. Un avertisment și multe promisiuni

Ancheta efectuată la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spitalului de Urgenţă, după ce o mamă a comparat unitatea sanitară cu un „lagăr de exterminare“, în care perfuziile funcţionează greu, copiii nu sunt vizitaţi de medici, iar cei care au împlinit 7 ani se internează fără părinţi, a fost finalizată.

Conducerea Spitalului Clinic Județean Arad a anunțat, marți, că „în urma anchetelor efectuate de către Consiliul de Etică, respectiv Comisia de Disciplină, cu privire la personalul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a luat o serie de măsuri, pentru îmbunătățirea activității în cadrul compartimentului“.

Astfel, managerul interimar al SCJU Arad, Carmen Lucuța, a dispus următoarele:

– Medicului coordonator al Compartimentului Boli Infecțioase Copii (Dana Oprea – n.r.)  i se va aplica sancțiunea disciplinară Avertisment, conform art. 248 alin 1, litera a), din Codul Muncii,

– Efectuarea tuturor demersurilor legale pentru scoaterea la concurs a tuturor posturilor vacante din cadrul compartimentului,

– Pentru creșterea calității actului medical se va delega, periodic, personalul în cadrul secțiilor Pediatrie I și II și Compartimentul Boli Infecțioase Copii, cu respectarea legislației în vigoare,

– Selectarea cazurilor de internare din UPU se va realiza în colaborare cu medicul pediatru de gardă,

– Eficientizarea cabinetului din Ambulatoriul Pediatrie, cu respectarea orarului 8.00 – 20.00.

„În urma sesizărilor referitoare la Compartimentul Boli Infecțioase Copii, depuse de un grup de mămici din Arad, am dispus efectuarea unor anchete interne la nivel de compartiment. Pe baza acestora, am luat o serie de măsuri care să corecteze lipsurile și problemele cu care se confruntă compartimentul. Cele mai multe măsuri sunt cu termen imediat.

Totodată am decis să organizăm o comisie de specialitate care să analizeze lunar cazurile de spitalizare, atât din cadrul secțiilor cât și din ambulatorii. Comisia va întocmi un raport pe care îl va înainta conducerii, iar în funcție de acesta, împreună cu directorul medical, vom lua măsurile necesare. Sperăm ca asemenea evenimente nedorite, precum cele care au avut loc în luna martie, să fie de domeniul trecutului.

Ne dorim o comunicare mai bună între personal, pacienți și aparținătorii acestora. Pe această cale vă reamintesc că biroul meu este mereu deschis pentru cei care au nelămuriri sau se confruntă cu probleme în cadrul secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat Carmen Lucuța, manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

CITITI SI: Anchetă la Secţia Boli Infecţioase Copii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.