Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă la Spitalul Județean, după ce UPU a fost inundată

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va fi efectuată o anchetă, după ce Unitatea de Primire-Urgențe (UPU) a fost evacuată, duminică seara, fiind inundată în urma ploilor abundente.

UPU a fost evacuată deoarece apa care curgea din tavane a inundat sălile, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a scoate apa.

În cursul zilei de luni, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a anunțat că va fi efectuată o anchetă la Spitalul Județean.

„Vom demara o anchetă internă pentru a vedea cauzele exacte şi modalitatea de remediere a acestora. Cred că vom găsi o cale amiabilă de înţelegere cu firma care a executat lucrarea pentru a remedia acest neajuns. Dacă nu vom ajunge la un numitor comun, mai avem şi varianta justiţiei pentru că, repet, lucrarea se află în garanţie“, a declarat Adrian Țolea.

Vicepreședintele CJ Arad a mai afirmat că prioritar este să remedierea situaţiei, „nu să căutăm vinovaţi“.

„Dar, pentru a avea toate elementele necesare, este nevoie de un scurt istoric. Lucrarea a fost licitată în 2012, pentru proiectare şi execuţie, contractul s-a semnat în ianuarie 2013, firma este Amahouse, iar recepţia ei s-a făcut în toamna anului 2015. Pe tot parcursul lucrării nu s-au semnalat nereguli sau deficienţe majore. Implicit, comisia de recepţie, formată din 10 persoane, a considerat lucrarea calitativ bună. Consider că era greu de prevăzut că sistemul de scurgere va ceda, nefăcând faţă unei asemenea cantităţi record de precipitaţii. De altfel, lucrarea se află în garanţie“, a mai declarat Țolea.

Acesta a mai adăugat că, în prezent, s-au luat măsurile imediate – izolarea zonei, evacuarea apei, crearea unui flux de scurgere a precipitaţiilor – urmând ca în perioada următoare problema să se soluţioneze definitiv.

„Este un incident regretabil, pe care putem să-l trecem în categoria «caz de forţă majoră». Aradul s-a confruntat şi se confruntă cu ploi abundente, fiind în prezent sub incidenţa de «Cod Galben». Din păcate, din cauza ploilor, a fost afectată  secţia Unitatea Primiri-Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Practic, sistemul de scurgere nu a mai făcut faţă, iar apa s-a infiltrat până a ajuns să se inunde o zonă a UPU. Tendinţă de inundaţii a fost încă de la primele ploi abundente, de acum o săptămână, când a apărut o primă pată de umezeală. Conducerea Spitalului a făcut un referat către firma care a executat lucrarea şi l-a remis acesteia marţi, 14 iunie. Din păcate, fără un efect concret şi, astfel, s-a ajuns la situaţia de acum”, a mai declarat Adrian Ţolea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.