Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă la Spitalul Judeţean Arad

Poliţiştii din Arad fac o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, cercetările vizând modul în care cel mai mare spital din judeţ a decontat serviciile către o structură privată, care funcţionează în incinta unității.

Dosarul este derulat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, iar anchetatorii bănuiesc că s-ar fi făcut plăţi fără să existe contracte semnate între spital şi clinica privată, astfel că spitalul de stat ar fi suportat cheltuielile clinicii private, poliţiştii efectuând o percheziţie la spital, ocazie cu care au ridicat mai multe acte.

„Se fac verificări pentru perioada decembrie 2013 până în acest moment, urmărirea este începută in rem, cu privire la faptă. Sunt vizate mai multe infracţiuni: abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals“, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu.

Prejudiciul cauzat nu a fost încă estimat.

Procurorii ar fi aflat de lipsa contractelor ca urmare a unui proces civil în care un pacient a dat în judecată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul Mirandolina Prişcă, a declarat, miercuri, că nu este abilitată să dea asemenea informaţii, iar în acest moment există contract semnat între spital şi clinica de cardiologie.

Conform actualului contract de prestări servicii, spitalul plăteşte lunar angiografia în regim de urgenţă, iar în compensare clinica privată asigură stenturi la 40 de pacienţi. Este vorba despre cazuri de urgenţă.

Clinica privată a fost înfiinţată la parterul Spitalului Judeţean în decembrie 2013, ca urmare a unui contract între Consiliul Judeţean Arad şi o clinică privată din Timişoara, prin care clinica închiria 311 metri pătraţi din spital.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.