Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă la AJOFM Arad. Dosarul a fost trimis la DNA

Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) a finalizat ancheta începută în februarie 2017 la Agenţia Jueţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, cu privire la derularea unui program de formare profesională cu finanţare europeană, care ar fi fost fraudat prin faptul că mai mulţi beneficiari nu ar fi primit cei 500 de lei la care ar fi avut dreptul, iar banii ar fost însuşiţi de către organizatori.

Reprezentanţii DLAF au transmis News.ro, marţi, un răspuns cu privire la ancheta desfăşurată la AJOFM Arad, unde se suspecta fraudarea fondurilor europene alocate unui proiect de care au beneficiat 250 de tineri, arătând că cercetările au fost încheiate, iar dosarul a fost trimis procurorilor DNA.

„Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a finalizat acţiunea de control privind proiectul «Creşterea adaptabilităţii şi a performanţelor şomerilor tineri, în integrarea pe piaţa europeană a muncii», al cărui beneficiar a fost Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – AJOFM Arad. Întrucât au fost constatate indicii privind săvârşirea unor posibile fapte de natură penală, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a sesizat organele judiciare competente, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Timiş”, se arată în răspuns.

În prezent, procurorii DNA fac cercetări „in rem”, cu privire la fapte, urmând să audieze beneficiari ai programului şi organizatori.

Directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş, a declarat, marţi, pentru News.ro, că în timpul anchetei derulate de DLAF nici el şi nici alţi angajaţi ai instituţiei nu au fost audiaţi.

Şeful AJOFM Arad, a cărui fiică a beneficiat de proiectul european, spune că nu crede în posibilitatea ca banii cuveniţi unora dintre participanţi să fi fost însuşiţi de angajaţi ai instituţiei.

sursa: News.ro

CITITI SI: Suspiciune de fraudare a fondurilor europene

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.