Ziarul electronic al arădenilor

Anca Stoenescu, la șefia ISJ Arad. Ministrul Educației a felicitat-o pe… Maria Pașcalău

Anca Stonenescu a fost numită la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Arad, însă, anterior acestei numiri, ministrul Educației, Liviu Pop, a sunat-o personal pe Maria Paşcalău, directoarea Liceului Național de Informatică, ca să o felicite pentru numirea prin delegare la conducerea Inspectoratului.

Printr-un ordin semnat de ministrul Educației, Anca Stoenescu, membru PSD, a fost numită la conducerea ISJ Arad, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postul de inspector școlar general.

Conform ordinului semnat de ministrul Liviu Pop, atribuţiile au fost delegate „până la organizarea concursului, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice”.

Maria Paşcalău, care a mai ocupat postul de inspector școlar general al ISJ Arad și al cărei nume fusese singurul vehiculat pentru acest post, s-a declarat suprinsă când a aflat că ministrul Liviu Pop s-a răzgândit.

„Eu nu am cerut şi nu am dat de înţeles că doresc să fiu la conducerea Inspectoratului Şcolar, dar este drept că numele meu a fost în discuţii. Se pare că de vineri, când mă sunase ministrul, şi până astăzi (marţi – n.r.) s-a schimbat ceva. Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă, dacă pot să ajut cu ceva învăţământul arădean, o voi face cu drag, însă se pare că locul meu este la Liceul Naţional de Informatică, unde am ocupat postul de director prin concurs şi unde ştiu foarte bine ce am de făcut”, a declarat Maria Paşcalău, citată de presa locală.

În luna august, Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare, printre care și pe Claudius Mladin, inspectorul școlar general al ISJ Arad.

Motivul demiterii ar fi rezultatul unor controale făcute la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management.

CITITI SI: Șeful ISJ Ialomiţa, demis pentru… greşelile omologului din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.