Ziarul electronic al arădenilor

Anca Stoenescu a preluat conducerea organizației județene a PER Arad

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean, Anca Stoenescu, a preluat conducerea organizației județene din Arad a Partidului Ecologist Român, după ce a părăsit PSD.

Anunțul a fost făcut, joi, de conducerea PER, care susține, într-un comunicat de presă că partidul „continuă să atragă oameni de carieră, cu expertiză profesională şi politică“.

„Partidul Ecologist Român se conturează zi de zi drept alternativa politică serioasă pentru români, în detrimentul perimatelor PSD şi PNL. Organizaţia judeţeană a PER Arad a fost preluată de Anca Patricia Stoenescu, profesor doctor în filologie, în vârstă de 41 de ani. Prezenţa ei în PER a destabilizat scena politică din Arad, în principal PSD. Persoană dinamică, constructivă, cu notorietate în municipiul Arad, Anca Patricia Stoenescu a conturat faptul că PER se detaşează în opinia publică drept partidul-alternativă pentru români, în raport cu compromisele şi anchilozatele structuri, PSD, PNL şi dezamăgitoarea USR“, se arată într-un comunicat de presă remis de PER.

Anca Stoenescu a demisionat de la conducerea ISJ Arad, anul trecut, în luna noiembrie. Într-o postare pe Facebook, Anca Stoenescu a afirmat că va rămâne „alături de echipa care m-a susținut și alături de care am reușit sa aducem pentru județul Arad fonduri uriașe pentru reabilitarea unităților de învățământ”.

Anul trecut, în luna decembrie, Anca Stoenescu a fost reţinută 24 de ore pentru abuz în serviciu, după ce procurorii DNA Timiş și ofiţerii anticorupție au efectuat o percheziţie la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad. De la ISJ, anchetatorii au ridicat mai multe cutii cu documente, iar fosta şefă a fost dusă la audieri în fața procurorilor timișoreni. Potrivit anchetatorilor, Anca Stoenescu ar fi destituit în mod ilegal un inspector şcolar, pe vremea când aceasta conducea instituţia.

foto: Facebook/Anca Stoenescu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.