Ziarul electronic al arădenilor

ANAF a publicat o nouă listă cu restanțierii la bugetul de stat

baniAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, luni, o nouă listă a datornicilor mari la bugetele statului, care include 127 de companii cu datorii totale de 3,78 miliarde lei (846 milioane euro) la jumătatea acestui an.

Faţă de lista anterioară a marilor datornici, numărul de companii a scăzut, dar s-au mărit datoriile totale.

ANAF a schimbat regulile de publicare a listelor datornicilor la buget, precizând că în următoarele liste care vor fi publicate pentru trimestrul al doilea al acestui an va elimina persoanele fizice şi firmele ale căror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat.

Astfel, cel mai mare datornic la stat este compania Oilfield Exploration Business Solutions SRL – controlată de kazahii de la KazMunayGas, care deţine Rompetrol – cu datorii totale la 30 iunie de 919,1 milioane lei (203,3 milioane euro), din care aproape toate sunt către bugetul de stat.

ANAF a publicat datoriile separat pentru cele patru mari bugete: bugetul de stat, bugetul de pensii, bugetul pentru şomaj şi bugetul de sănătate.

Pe locurile următoare pe lista datornicilor se află compania de stat aflată în insolvenţă Complexul Energetic Hunedoara, cu datori totale de 510,7 milioane lei (113 milioane euro), European Food, companie controlată de fraţii Micula (400,6 milioane lei), Societatea Română de Televiziune (375 milioane lei), firma de pariuri Public Games, aflată în faliment (133 milioane lei) şi Grup Servicii Petroliere, firmă controlată de Gabriel Comănescu (131,5 milioane lei).

Lista este similară cu cea publicată în luna mai pentru contribuabilii cu cele mai mari datorii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.