Ziarul electronic al arădenilor

Amintirile lui Igaș de când era ministru: „Am avut și eu greșelile mele de exprimare“

Constantin-Traian-IgasSenatorul Constantin Traian Igaș și-a amintit de perioada în care a fost ministrul Administrației și Internelor, inclusiv de greșelile de exprimare care au fost exploatate de mass-media.

Igaș a făcut scurtă trecere în revistă a activității depuse la minister, la trei ani după ce a predat mandatul de ministru și a anunțat că va prezenta „multe lucruri petrecute la MAI“.

„Astăzi (9 februarie – n.r.) se împlinesc 3 ani de la predarea mandatului de Ministru al Administrației și Internelor. Aruncând o privire înapoi îmi dau seama că ceva a rămas și anume un ecou la cele făcute în mandatul meu! Unii contestă prestația mea, alții apreciază onestitatea cu care a fost condus în acea vreme Ministerul de Interne! Dar mai exstă o categorie de oameni, cei care știu despre activitatea mea doar de la televizor sau din presa scrisă!!! Aici s-a creionat de fapt profilul meu de om politic pentru majoritatea care au auzit de mine. Mass-media este cea care prezintă activitatea unui demnitar, cu bune și rele, prea puțini sunt cei care, în tumultul vieții cotidiene, au timpul și interesul de a căuta și cere informații pentru a-și crea imaginea asupra demnitarului în cauză prin propriile filtre“, a scris Constantin Traian Igaș într-o postare pe o rețea de socializare.

Fostul ministru susține că „din păcate, la acea vreme, unele trusturi tv aveau doar o singură direcție în a prezenta lucrurile“.

„Evident, am avut și eu greșelile mele de exprimare care au dat apă la moară și, fiind cele mai savuroase, au devenit cele mai frecvente atacuri la adresa mea!!! Însă, ceea ce aș vrea să subliniez eu acum sunt următoarele: am condus acest minister cu responsabilitate, implicare și bună credință!!! Cu siguranță puteam face mai multe lucruri bune, dar pentru a cunoaște bine cum funcționează Ministerul de Interne din interior, am avut nevoie de timp să pot lua decizii corecte! Am restructurat ministerul în adevăratul sens al cuvântului, fiind obligat de situația financiară națională și internațională“, a mai scris Igaș.

Acesta a anunțat că va prezenta „multe lucruri petrecute la MAI“. „Sunt multe lucruri petrecute la MAI pe care le voi prezenta mai pe larg în viitorul apropiat!!! Să nu uităm totuși că în mandatul 2010-2012, Ministerul de Interne a fost cel mai sub lupă minister, nu prin prisma persoanei mele, ci prin prisma tuturor evenimentelor interne și externe ministerului: necesitatea restructurării și reorganizării, revoltele sociale din iarnă lui 2011, toate pe fondul unei ierni geroase care a dus la multe evenimente nefericite“, a mai susținut fostul ministru al MAI.

Constantin Traian Igaș a fost numit ministru al Administrației și Internelor în septembrie 2010 și a ocupat această funcție până în 9 februarie 2012.

comentarii

One Comment

  • yo

    Ai restructurat pe mata de gunoi . Caine Basescian ce esti. Ai terminat familii , ai dat afara oameni cu probleme cu familii cu copii si ai pus in functii gunoaie de 2 lei . Analfabetule , tu meriti sa fii trimis la canal bah bou incompetent . Sper sa ajungeti toti unde va e locu, la puscarieeeeeeeeeeeee lepra …… huuuuuuuuuuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.